sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Heureka!

Mukava pitkä viikonloppu takana. Pihahommia, proppujen polttoa, motskarin sisärenkaiden puhkomista. Ja lopulta tänään leppoisa tankkausreissu ulkomailla Äiskän kanssa. Saatiin kolmen tunnin reissuun kulumaan kokonaiset kuusi tuntia. Syötiin ja kahviteltiin ihan rauhassa. Moikkailtiin tuttuja. Oikeastaan ei leppoisampaa päivää olisi voinut olla.

Ja päivän kruunasi se, että tajusin vihdoinkin oppineeni grillaamaan lihaa. Joku viikko sitten sianlihaa grillatessa arvelin olevani oikeilla jäljillä, mutta nyt lampaan kylkiluut onnistuivat niin hyvin, että olen varma. Toki marinadikin sattui kohdalleen. Valmiina purkissa olevaa hunajan ja mausteiden sekoitusta. Mutta koko homman juju on käsitykseni mukaan tulen hallinnassa. Grillin pitää olla riittävän kuuma, jotta liha kypsyy, mutta ei yhtään enempää. Eli liha on grillattava miedolla lämmöllä. Sen tajuamiseen ja opetteluun minulta on mennyt aika monta vuotta, mutta nyt tuntumaltaan alkaa onnistua! Siksi on aika tuulettaa.

Näistä tykkäsivät kaikki. Vain voiperunaa ja salattia kaveriksi. Nam.

1 kommentti:

  1. Heureka tosiaan! Tuuletusta ja aaltoja täältä sinne!! Lihan grillaaminen on taitolaji ja onnistumista pitää hehkuttaa ilman muuta. Vinkkaa vähän, mistä purkista marinadi oli. Jos oli omatekoista, niin mitä oli hunajan lisäksi? Löytyykö aikaisemmista resepteistäsi? Voisin käyttää samaa pakkasessa jäljellä oleviin karitsan ribseihin. Siis uunissa, kun en omista grillliä.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.