lauantai 29. maaliskuuta 2014

Elämän pieniä iloja

Äiskällä on nyt ollut noin puolitoista vuotta uusi avustaja, joka ei tee Äiskän puolesta, vaan nimenomaan avustaa Äiskää tekemään. Jälki alkaa näkymään. Viime viikolla Avustaja näytti kännykkäkameralla otetun videon, jossa Äiskä paistaa täysin itsenäisesti lettuja, kun Avustaja on ensin tehnyt taikinan. Hienoa. Tänään, kun aloitin ruuanlaiton, Äiskä "syöksyi" keittiöön. Halusi mukaan ruuanlaittoon. Eihän siinä mitään, minä leikkelin, mittailin, keittelin ja kaatelin. Äiskä hämmenteli tavaroita pannulla. Tehtiin yhdessä! Ja tämä jos mikä oli laatuaikaa. Äiskällä oli järkevää tekemistä ja hän sai tuntea tekevänsä jotain, millä oli oikeasti merkitystä. Minusta taas tuntui tosi hyvälle nähdä, kuinka Äiskä tykkäsi tekemisestä. Lisäksi siitä oli minulle oikeasti apua. Ei varmasti jäänyt viimeiseksi kerraksi.

Ruuaksi laitoimme yhdessä

Maksa-porkkana-stroganoffia

500 g maksaa (minulla sattui olemaan hirven vasan maksaa pakasteessa, muukin käy. Älä käytä yli vuoden vanhan hirven maksaa ruuanlaittoon.)
500 g porkkanoita
1 dl öljyä
1 rkl (tasainen) suolaa
5 rkl vehnäjauhojai
8 dl vettä
1 dl kermaa

Poista maksasta kalvot ja paloittele se sentin kanttiinsa oleviksi kuutioiksi. Kuori porkkanat ja kuutioi nekin. Kiehauta vesi. Kuumenna öljy pannulla. Kun pannu on riittävän kuuma, kumoa maksakuutiot pannulle ja ruskista ne. Kun maksakuutiot ovat hieman ruskistuneet, lisää suola ja jauhot. Jatka kuumentamista kunnes jauhotkin saavat hieman väriä. Lisää joukkoon porkkanakuutiot. Kaada mukaan pienissä erissä kuuma vesi. Aina kaatamisen jälkeen sekoittele vesi tasaisesti seokseen. Lopuksi kuumenna kunnes porkkanapalat ovat pehmeitä. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.


Hyvää oli äänin 2-1. Äiskän asteikolla toisen luokan ruokaa. Juniori ei tykkää maksasta.


11 kommenttia:

  1. Iloitsen teidän yhteisestä kokkailuhetkestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän täytyy ottaa ilo irti melko pienistä asioista.

      Poista
  2. No niin...askel taas etiäpäin. Niinhän se menee, ei "passata" valmiiksi, avustetaan, opastetaan, kannustetaan ja nautitaan tekemisestä vaikka ei aina onnistuisikaan.
    Ruokapuolella taitaa joutua taas tuhertamaan ohjeen mukaista tuotosta, tosin maksan suhteen tyydyn nautaan......
    Mukavaa viikonloppua Teille .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin. Kesän tullen pidetään joku päivä grillijuhlat neljään pekkaan.

      Poista
  3. Kuulostaapa mukavalta että sinulla on noinkin taitava apukokki :)

    Ja kiitos muistutuksesta! Meilläkin on hirvenmaksaa pakkasessa, taidan ottaa sen esille. Poika tulee huomenna kotiin ja voivat ukon kanssa syödä sitä. Minä komppaan teidän junioria ja teen jotain muuta itselleni ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eviran tarkastuseläinlääkäri työskentelee kanssani samassa kerroksessa. Kertoi, ettei yli vuoden ikäisen hirven maksaa pitäisi syödä ollenkaan. Siinä on kuulemma niin paljon raskasmetalleja, että on pahasta.

      Poista
    2. Hän on kyllä ihan oikeassa! Isäni joka tuo sitä, on kyllä tarkkana ettei ota maksaa jos eläin on yli vuoden vanha. Ei myöskään peurasta tai kauriista.
      Yleensä ne maksat kylläkin koituu koirin ruuiksi, paitsi muutama jääräpäinen metsästäjä joka syö ne itse.....mutta ei todellakaan kannata.

      Poista
  4. Tuo alkuosa sai miut iloiseksi näin ulkoruokinnassa olevan.
    Sittenkun maksa tuli kuvioihin niin se ei enää niin :) Ihana jos J jaksaa osallistua + ....

    Jaa pitää olla nimetön kun ei ole noita tilejä naapurisi Tuomo

    VastaaPoista
  5. Elämän pienistä asioista, tulee ne suuret ilot. Kun vain me muutkin muistaisimme sen jatkuvan kiireen keskellä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennemmin tai myöhemmin meille kaikille tulee jonkinlainen pysähdys tai pysäytys. Hyvää viikonloppua kuitenkin.

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.