Olen sitten joutunut jonkin sortin robottihäiriköinnin kohteeksi. Blogin kaikki kommentit tulevat minulle sähköpostiin, myös roskaposti. Kaksi viikkoa sitten kävijätilastoissa alkoi näkyä epätavallisen paljon katsojia "Liian outoa Äiskälle" -postauksen kohdalla. Samaan aikaan tuon postauksen kautta alkoi ilmestyä enenevässä määrin englanninkielistä roskapostia, jossa aina houkuteltiin tavalla tai toisella käymään jossakin osoitteessa. Milloin blogissa, milloin jossakin muualla. Samoin USA:sta tulevan liikenteen määrä kymmenkertaistui normaaliin verrattuna. Eilen sitten tuli mittani täyteen, kun yhden päivän aikana tuli parikymmentä roskapostia. Blogissa ne menevät onneksi suoraan roskapostilaatikkoon, mutta sähköpostista ne piti kaikki siivota pois. Laitoin joksikin aikaa tunnistuksen päälle! Katsellaan pari viikkoa, jos alkaisi vähenemään. Tänään vielä oli tuossa mainitussa postauksessa kymmenkertainen määrä "katseluja" normaaliin verrattuna.
Juhannuksen jälkeen uhkaa taas työttömyys. Ruoka on helppo kohde säätää menoja nopeasti ja samalla säästää tuota työttömäksi jäämistä varten. Eihän se sitten niin haitta 500 päivään, kun kaikki alkaa rullaamaan, mutta muutosvaihe vaatii taloudellista varautumista. Nyt löytyi hyvä helpotus halvan ruokailun suunnitteluun. Ylen Etelä-Karjalan toimitus julkaisi joulukuussa Vuoksenniskan koulun ruokalistan vuodelta 1965! Sitä olen sitten lukenut ja aika paljon hyödyntänyt suunnittelussani. Niinpä perheemme menu näyttääkin näinä päivinä seuraavanlaiselta:
Eilen keskiviikkona perunat ja nakkikastike
Tänään torstaina ruispuolukkapuuro
Huomenna perjantaina vanhoja tähteitä pakasteesta
Lauantai riisivelli
Sunnuntai sianlihaspesiaali uunissa
Maanantai riisi ja kalapuikot
Tiistai rusina-"vita"puuro
Keskiviikko lihakeitto (pakasteesta vanhat karjalanpaistin jämät)
Torstai kesäkeitto
Perjantai jotain, mitä kiinni saadaan so. pakasteesta löytyy
Lauantai makkarapinaattikeitto
Eli tänään oli listalla liedellä keitetty
ruispuolukkapuuro
1,5 l vettä
3 dl ruisjauhoja
5 dl puolukoita
1-2 tl suolaa
Kiehauta suolalla maustettu vesi. Vispaa ruisjauhot sekaan. Lisää puolukat. Keitä pienellä tulella vähintään tunti aina välillä hämmentäen, ettei pala pohjaan. Tarjoile sokerin ja maitolasin kera.
Hyvää tuli. Kuva jäi ottamatta.
Mun täytyi ottaa hetkellisesti sanavahvistus käyttöön blogini kommentteihin, noita robottiviestejä alkoi tulla tässä vuodenvaihteen jälkeen aivan jär-kyt-tä-väs-ti. Toivotaan, että tämä on joku ohimenevä vaihe?
VastaaPoistaRuis-puolukkapuuroa pitäisi tehdä pitkästä aikaa, se on ihanaa. Kylmää maitoa sekaan... nam!
Hyvää sekä liedellä että uunissa laitettuna.
PoistaRuispuolukkapuuro on hyvää, kouluaikoina sitä ei ehkä niin arvostanut vaikka aina tuli syötyä. Nykyään tulee aina silloin tällöin tehtyä :)
VastaaPoistaRoskapostihyökkäyksiä on nyt vähän jokaisella, olen alkanut niitä saamaan kanssa ja välillä tulee youtube-videoihinkin linkkejä joita kehoitetaan katsomaan jne, ja nimenomaan muutamaan tiettyyn kirjoitukseen tulevat. Ärsyttävää.
Näin on!
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaPoistin kommentin, homma hoidossa.
VastaaPoistaOlishan tuo tuolla mahtunut olemaan, liittyi vielä aiheeseenkin.
Poista