torstai 13. maaliskuuta 2014

Penteleen cyberhäiriköt!

Olen sitten joutunut jonkin sortin robottihäiriköinnin kohteeksi. Blogin kaikki kommentit tulevat minulle sähköpostiin, myös roskaposti. Kaksi viikkoa sitten kävijätilastoissa alkoi näkyä epätavallisen paljon katsojia "Liian outoa Äiskälle" -postauksen kohdalla. Samaan aikaan tuon postauksen kautta alkoi ilmestyä enenevässä määrin englanninkielistä roskapostia, jossa aina houkuteltiin tavalla tai toisella käymään jossakin osoitteessa. Milloin blogissa, milloin jossakin muualla. Samoin USA:sta tulevan liikenteen määrä kymmenkertaistui normaaliin verrattuna. Eilen sitten tuli mittani täyteen, kun yhden päivän aikana tuli parikymmentä roskapostia. Blogissa ne menevät onneksi suoraan roskapostilaatikkoon, mutta sähköpostista ne piti kaikki siivota pois. Laitoin joksikin aikaa tunnistuksen päälle! Katsellaan pari viikkoa, jos alkaisi vähenemään. Tänään vielä oli tuossa mainitussa postauksessa kymmenkertainen määrä "katseluja" normaaliin verrattuna.

Juhannuksen jälkeen uhkaa taas työttömyys. Ruoka on helppo kohde säätää menoja nopeasti ja samalla säästää tuota työttömäksi jäämistä varten. Eihän se sitten niin haitta 500 päivään, kun kaikki alkaa rullaamaan, mutta muutosvaihe vaatii taloudellista varautumista. Nyt löytyi hyvä helpotus halvan ruokailun suunnitteluun. Ylen Etelä-Karjalan toimitus julkaisi joulukuussa Vuoksenniskan koulun ruokalistan vuodelta 1965! Sitä olen sitten lukenut ja aika paljon hyödyntänyt suunnittelussani. Niinpä perheemme menu näyttääkin näinä päivinä seuraavanlaiselta:

Eilen keskiviikkona perunat ja nakkikastike
Tänään torstaina      ruispuolukkapuuro
Huomenna perjantaina vanhoja tähteitä pakasteesta
Lauantai                  riisivelli
Sunnuntai                sianlihaspesiaali uunissa
Maanantai               riisi ja kalapuikot
Tiistai                      rusina-"vita"puuro
Keskiviikko            lihakeitto (pakasteesta vanhat karjalanpaistin jämät)
Torstai                    kesäkeitto
Perjantai                 jotain, mitä kiinni saadaan so. pakasteesta löytyy
Lauantai                 makkarapinaattikeitto

Eli tänään oli listalla liedellä keitetty

ruispuolukkapuuro

1,5 l vettä
3 dl ruisjauhoja
5 dl puolukoita
1-2 tl suolaa

Kiehauta suolalla maustettu vesi. Vispaa ruisjauhot sekaan. Lisää puolukat. Keitä pienellä tulella vähintään tunti aina välillä hämmentäen, ettei pala pohjaan. Tarjoile sokerin ja maitolasin kera.

Hyvää tuli. Kuva jäi ottamatta. 

7 kommenttia:

 1. Mun täytyi ottaa hetkellisesti sanavahvistus käyttöön blogini kommentteihin, noita robottiviestejä alkoi tulla tässä vuodenvaihteen jälkeen aivan jär-kyt-tä-väs-ti. Toivotaan, että tämä on joku ohimenevä vaihe?
  Ruis-puolukkapuuroa pitäisi tehdä pitkästä aikaa, se on ihanaa. Kylmää maitoa sekaan... nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää sekä liedellä että uunissa laitettuna.

   Poista
 2. Ruispuolukkapuuro on hyvää, kouluaikoina sitä ei ehkä niin arvostanut vaikka aina tuli syötyä. Nykyään tulee aina silloin tällöin tehtyä :)
  Roskapostihyökkäyksiä on nyt vähän jokaisella, olen alkanut niitä saamaan kanssa ja välillä tulee youtube-videoihinkin linkkejä joita kehoitetaan katsomaan jne, ja nimenomaan muutamaan tiettyyn kirjoitukseen tulevat. Ärsyttävää.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Poistin kommentin, homma hoidossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan tuo tuolla mahtunut olemaan, liittyi vielä aiheeseenkin.

   Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.