lauantai 8. syyskuuta 2012

Valmistautukaa! (München)

Intissä huudettiin aina valmistautukaa, kun ryhdyttiin aloittamaan jotain toimintaa. Alkoi aina hirmuinen koheltaminen, kun piti saada itsensä nopeasti valmiiksi, että ehti odottamaan. Minun on pitänyt viime päivinä ajatuksissa huutaa itselleni useasti, että valmistautukaa. Pitäisi valmistautua siihen uunin vaihtoon. On muuten hirmuinen revohka! Nyt eletään viikon 36 loppua. Sain uunin toimituksen niinkin nopeasti kuin viikolle 38 ja asennuksen viikolle 39. Sitä ennen pitäisi tyhjentää koko olohuone kaikesta pölyä keräävästä tavarasta ja suojata lattiat ja vähän muitakin paikkoja. Ja ennen kaikkea: purkaa uuni ja kantaa uusi sisälle. Tuleepahan kuntoiltua.

Tänään aloitimme müncheniläisen kuukauden. Valitettavasti.

Aidot müncheniläiset perunapullat - Die echten Müchner Kartoffelknödel

1 kg raakoja perunoita
375 g keitettyjä perunoita
2 vehnäsämpylää
2 munaa (ohje sanoi yksi, mutta varmuuden vuoksi laitoin kaksi)
noin 2,5 dl vettä
1 - 2 tl suolaa 
1 tl mustapippurirouhetta

Raasta raa'at perunat. Rutistele raastetta liinan sisässä, että liika neste valuu pois. Murustele sämpylät joukkoon, lisää kuuma vesi ja sotke. (Jotenkin minulle jäi auki, miksi ensi puristellaan neste pois ja sitten lisätään vettä!) Murskaa keitetyt perunat muussiksi kulhossa. Lisää joukkoon munat, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile käsin taikinasta ison lihapullan kokoisia palleroita. Pane pallerot kiehuvaan veteen ja keitä niitä 25 - 35 minuuttia. Tarjoile - vaikkapa makkaroiden kera.Ei ollut hyvää. Äiskän asteikolla meni vaihteeksi viidenteen luokkaan. Yllätyksekseni Juniori totesi, että oikein hyvää kun lisää vähän suolaa. Soitin agentillemme Nisselle Berliiniin. Vika ei ollut minussa. Perunapullat vain nyt eivät maistu oikein millekään ja tuntuvat suussa liisteriltä! Kotimainen Wilhelmi-makkara sen sijaan oli oikein hyvää.

7 kommenttia:

 1. http://anttekksetvaiva.blogspot.fi/8. syyskuuta 2012 klo 20.05

  Aina ei onnistu :)

  VastaaPoista
 2. Elä nyt. Sehän onnistui, mutta emme vain tykänneet. Toveri Berliinistä todisti: ei ole hyvää.

  VastaaPoista
 3. Jos oisin tienny että noita meinaat tehdä, niin oisin huutanu että elä elä elä. Ihan kamalia. Kerran maistoin, en aio toista kertaa edes katsoa päin!

  -- minna

  VastaaPoista
 4. Hyvä kun täällä ollaan rehellisiä ja kerrotaan, ettei kannata tehdä. Koska tuo resepti kuulosti todella hyvältä ja tuumasin jo että teenkö tänään niitä. Mutta en sitten tee vaan täytän kesäkurpitsan jauhelihalla ja teen perunat jollain muulla tavalla.

  VastaaPoista
 5. Hej Iskä! Jos remppaan tartteette suojamuovia, niin meiltä löytyy (kesällä tehdyn rempan jäljiltä, ovat tuossa autokatoksessa vaan tiellä) hakupalkalla. Sitä on ison rullallisen verran muutamaan pätkään pätkittynä.

  VastaaPoista
 6. Pottupullat saattaisivat olla ihan hyviä röstin tapaan pannulla paistettuna. Voissa.

  Onnea uunin purkuun! Kehitä joku hyvä aggressio päälle, niin kyllä se lekalla murenee :)

  VastaaPoista
 7. Ei Aili Inkeli, ei lekalla ei. Taltalla, pienellä vasaralla ja suihkepullolla. Ei tarvitse niin paljoa siivota.

  Ja Marié, kiitos suojamuovista.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.