Sukellusvenemummo tuli ja meni viime viikonloppuna. Oli varsin mielenkiintoista seurata ystäväni 77-vuotiaan äidin ensimmäistä vierailua Venäjän rajojen ulkopuolella. Ilmiselvästi nähtävää ja ihmeteltävää oli enemmän kuin vastaanotto pystyi tallentamaan. Tuli hyvä mieli, kun oli pystynyt antamaan vanhalle ihmiselle ilmeisen ikimuistoisen kokemuksen. Ja kuulemma Ligovon kaupunginosassa Pietarissa on tästä eteenpäin aina tarjolla maailman parasta borssia, jos satun kulmilla kulkemaan. Ruokapuolta piti miettiä etukäteen melkoisesti. Lopulta päädyin tarjoamaan yksinkertaista ja suomalaista. Ehdoton suosikki harvinaisten vieraideni mielestä oli kermainen lohikeitto. Lähes samalle viivalle ylsi aprikoosivispipuuro. Sattui nimittäin juolahtamaan puolivälissä ruokailua mieleen, että minullahan on jääkaapissa torstaisen vispipuuron jämät. Ei muuta kuin nätisti pienellä lusikalla jälkiruokakulhoihin ja pöytään. Yllätyksekseni ruokalaji oli venäläisille vierailleni täysin uusi! Myös lohimousse karjalanpiirakoiden päällä tuntui kelpaavan.
Nyt ollaankin sitten jo laskeutumassa pääsiäiseen. Seuraavan seitsemän päivän ruokalista yltää jo pääsiäisen puoleen väliin:
Lauantai perunat ja makkarakastike
Sunnuntai pestokuhaa ja merilevää sinihomejuuston kera
Maanantai perunat ja jauhelihakastike
Tiistai lohikiusaus
Keskiviikko makaroni ja nakkikastike
Torstai jotain tähteitä pakasteen uumenista
Perjantai suklainen pääsiäispupu
Lauantai ankkaa, valmistustapa vielä hakusessa.
On muuten jännä juttu. Kun paasto päättyy pääsiäiseen, niin tosi moni pääsiäisrekvisiitta liittyy ruokaan. On Pääsiäistipuja ja pääsiäismunia munivia pääsiäispupuja! Vai olisiko se sittenkin niin, että ne puput heittelevät ympäri metsiä niitä tipujen kanojen munimia munia? No, ihan sama. Tänään kuitenkin Äiskä löysi pääsiäkortin, jossa oli pääsiäiskoristeltu marsu. Taas ruokajuttu! Perulainen.
Värtsilän reissullamme Kolmeplussassa suosittelemasi ketsupin korvike testattu...hyvää :) tarvii ostaa kesäksi lisää! ja muiden testauksesta palaan, Mari
VastaaPoistaHienoa, että tykkäsit. Ja sekin on hienoa, että kävit kommentoimassa. Kesää ajatellen Värtsilän kaupasta kannattaa ostaa kunnon shsashslik-vartaat. Tuolta resepteistä kun kaivat, niin jossain on tosi hyvä marinadiresepti shsashslikeille.
PoistaVoin sieluni silmin nähdä venäläisen mummovieraasi lusikoimassa lohisoppaa! Muutenkin vierailu oli varmasti ikimuistoinen sekä vieraille että isännille. Ihana juttu.
VastaaPoistaHyvässä lohikeitossa pitää olla nimenomaan kermaa, oikeaa semmoista. Sain n. kuukausi sitten tätini hautajaisissa aivan loistavaa lohisoppaa. Kaik män, mutta kaikille piisasi eikä tarvinnut kattilan lopuista tapella!
Minä uskon. Kun tuossa ohjeessani piti käyttää kahvikermaa, niin korvasin sen kuohukermalla. Määrän tuplasin ja vähensin vastaavasti vettä.
PoistaAiemman postauksen sukellusvenemummo-kertomuksesi sai ensilukemalla hymyilyttämään. Mukavaa, että vierailu oli onnistunut ja miksei olisi ollut!
VastaaPoistaMinä istahdan pitkäperjantai-iltana ruudun ääreen kuuntelemaan tarkalla korvalla kokemuksia omaishoitajuudesta! Varmasti mielenkiintoinen ohjelma on tulossa.
Ai niin, minun poro-kaalikääryleitä voi käydä äänestämässä Ruoka.fi-sivustolla Suomen paras kotiruoka-kilpailussa ;)
Vau. Onpa mukavaa, että kävit kommentoimassa. Ja kaikille muille kommentoijille tiedoksi, Kotona tehtyä -blogi oli yksi blogikirjoittamiseni alkuaikojen esikuvia. Ja on aina mukavaa, kun idoli tulee moikkaamaan! Ja käykäähän muutkin tuolla äänestyspaikalla.
Poista