tiistai 17. huhtikuuta 2012

Chili ja ähvä

Kesää kohti mennään. Keittiötaimitarhani alkaa pikkuhiljaa täyttyä taimista. Suippopaprikat ovat viisisenttisiä, paprikat tuplasti samanpituisia, terttu- ja kirsikkatomaatit alkavat lähennellä kolmeakymmentä senttiä ja chilit ja habanerotkin ovat jo samoissa mitoissa. Mutta kaikkein pitkällä on criolla sella -chili, jolla on pituutta jo noin metri ja vähän päälle ja kukatkin ovat jo herneen kokoisella nupulla. Onpahan Iskällä jotain, mitä eteläseinustalle kesän tullen laittaa kasvamaan. 


Maisteri Siiskonen soitti tänään. Kysyi, että mitä hemmettiä ne ähvät noiden tekstien perässä tarkoittavat. Anteeksi vain kaikki lukijat. On unohtunut logiikka selvittää: maaliskuun teema (DDR), huhtikuun teema Ranska (F) ja toukokuun teema muistaakseni Viro (EST). Siitä ne tulevat.

Tänään kuitenkin syötiin Pirkka-lehdestä (4/2011) kopsattua 

Tomaatti-ruisleipägratinoituja broilerinfileitä 

5 broilerin rintafileetä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 ruisleipää
vähän öljyä
1 tlk (4-500 g) tomaattimurskaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 - 2 tl yrttimausteita maun mukaan 
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Aseta broilerifileet voideltuun uunivuokaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi leivät. Kuumenna tilkka öljyä pannussa. Kuullota siinä valkosipulit ja lisää leivät. Siirrä sivuun.

Kuullota hienonnettu sipuli pannulla tilkassa öljyä. Lisää tomaattimurska ja loput mausteet. Keitä noin viisi minuuttia. Kaada tomaattikastike fileiden päälle. Ripottele pintaan leipäkuutioita. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 - 25 minuuttia eli kunnes broileri on kypsää. Tarjoa lisäksi riisiä.

Hyvää äänin 5 - 0. Äiskän asteikolla meni kakkoseen, että kilahti!

3 kommenttia:

  1. Laitathan lisää kuvia kasveista?

    Itse testaan ensimmäistä kertaa kasvattaa Stevia nimistä "sokeri" kasvia.
    Lisäksi 3 hyttyskarkoitteeksi toimivat Tuoksupelargoonia ja 10 kpl Portulukkaa, jotka ovat ehdottomasti lempikukkiani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koetetaan järjestää! Carillo ulkoisesti nahkaan siveltynä pitää hyttyset tuuman päässä ihosta toista tuntia. Testattu poikaporukalla kauheassa kännissä '80-luvulla Angelin korvessa!

      Poista
    2. Ei kännissä taida tietää kuinka paljon ne syö :D Pikiterva on hyvää kanssa, tulee rusketuskin samalla, eikä ole edes feikki rusketuksen oranssisävy XD

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.