maanantai 3. marraskuuta 2014

Movember

Kollega ilmoitti tässä pari viikkoa sitten, että hänellä on eturauhassyöpä. Ei kuulemma vielä ole tietoa, onko ärhäkkää vai parannettavaa lajia. Eturauhassyöpä on suomalaisten miesten yleisin syöpämuoto. Vuonna 2012 Suomessa sairastui eturauhassyöpään yli 4600 miestä, joista kuoli 855 henkeä. Siinä, missä eturauhassyöpä on vanhojen, yli 50-vuotisten, miesten vaiva, on kivessyöpä nuorten miesten sairaus. 2012 siihen sairastui 148 keskimäärin 35-vuotiasta miestä. Kivessyöpään sairastuneista 96 prosenttia on elossa viiden vuoden kuluttua diagnoosista. Movember-kampanjaan kuuluu, että miehet kasaavat joukkueita ja kasvattavat porukalla viiksiä marraskuun ajan. Ja tietysti yrittävät samalla kerätä rahaa eturauhas- ja kivessyövän tutkimukseen. Osoittaaksemme henkistä tukeamme ja kertoaksemme kaverillemme myötäelämisestämme, kokosimme oman joukkueen. Voit tukea hyvää asiaamme lahjoittamalla  Puutalonpoikien tai oman profiilini kautta. Ja pienellä rahalla saa ostettua oman firman hatun tuohon profiilikuvaan päiväksi! 

Viiksien lähtötilanne 1.11. aamulla. Mutta viikonloppuna syötiin helpon kaavan mukaan jääkaapista viimeinen köntti Suomen kotitilan naudan ulkofileetä, joka oli nyt asiallisesti raakakypsynyt jääkaapissani. Laiskuuksissani päätin jättää kaiken kikkailun.

Naudan ulkofile uunissa

n. 1 kg naudan ulkofileetä
2 rkl karkeaa suolaa
2 tl Santa Marian Forest Blend -mausteseosta
vähän öljyä

Ota liha puoli tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 180 -asteiseksi. Poista liha vakuumista, huuhdo ja kuivaa se talouspaperilla. Levitä hieman öljyä pintaan, jotta suola ja mausteseos tarttuvat paremmin. Hiero keskenään sekoitetut suola ja mausteseos lihan pintaan. Tuikkaa vielä paistolämpömittari lihaan ja liha uuniin. Paista, kunnes sisälämpötila on noin 70 astetta. Poista liha uunista ja anna vetäytyä kymmenkunta minuuttia. Leikkaa lihasta siivuja ja tarjoile vaikka kermaperunoiden kera.Hyvää äänin 4-0. Äiskän asteikolla meni toisen luokan ruuaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.