sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Hartso

Tänään ei ole yhdentien mitään sanottavaa. Joten tyydyn pelkkään ruokapostaukseen. Pakastimen tyhjäksisyöntiprojekti jatkuu. Tutustuimme venäjällä nousussa olevaan gruusialaiseen keittiöön. Tai suomalaisina meidän kait pitäisi käyttää sanaa georgialainen. No ihan sama. Ruuan nimi on kuitenkin 

Hartso

500 - 600 g lampaan lihaa
4 sipulia
4 rkl riisiä
2 prk á 70 g tomaattipyrettä
5 - 6 kokonaista maustepippuria
2 - 3 valkosipulin kynttä
4 - 5 korianterin oksaa
3 persiljan oksaa
4 tillin oksaa
1 laakerinlehti
(sunelia. Sunel on gruusialainen mausteseos, jota on lähes kaikissa liharuuissa. Minulla ei sattunut olemaan kaapissa yhtään. Jätin pois.)
1 tl chilirouhetta
2 tl suolaa

Palastele lihat kattilaan ja kaada päälle pari litraa kylmää vettä. Kuumenna kiehuvaksi keitä kaksi tuntia. Poista kertyvä vaahto. Lihoista ei kannata oikein paljoa niitä rasvoja poistella. Ne kuuluvat tähän ruokaan. Sitä mukaa kuin rasvat nousevat pinnalle, nostele niitä lusikalla toiseen kattilaan. Lisää nokare voita rasvojen sekaan. Kuori sipulit ja raasta karkealla raastimella hienoksi. Lisää rasvakattilaan. Hauduta 10 - 15 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja hauduta vielä 15 minuuttia.

Tuo sipuli-tomaattipyre-seos pitäisi olla haudutettuna samaan aikaan, kun lihat ovat kiehuneet sen kaksi tuntia. Kaada lihat ja liemi samaan kattilaan, missä jo on tomaatti-sipuli-hässäkkä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää riisit. Keitä pienellä tulella 20 minuuttia. Lisää pienityt valkosipulin kynnet, chilirouhe, hienoksi silputut korianteri, persilja ja tilli. Lisää myös, jos sattuu olemaan, suneli, maustepippurit, laakerinlehti sekä suola. Anna kiehua vielä 10 - 15 minuuttia. Tarjoile.Äänet jakaantuivat pahasti. Äiskä kieltäytyi ensin syömästä kokonaan, kun kuuli lammasta olevan tarjolla. Myöhemmin illalla uskaltautui maistamaan ja totesi, että onpa hyvää lihaa! Juniori lisäsi suolaa ruokaan ja söi lihat. Kertoi ruuan kyllä olevan riittävän suolaista, mutta lisäsi suolaa peittääkseen muut maut. Mutta minä tietysti tykkäsin ihan mahdottomasti! Kokeilkaa ihmeessä!

2 kommenttia:

  1. Minäkin mieluusti sanoisin vielä Gruusia, jollei se olisi kai vähän poliittisesti epäkorrektia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Politiikasta en tiedä, mutta taitaa muilla kielillä olla Georgia tai jotain muuta, mutta ei Gruusia. Venäläinen ilmaisu Gruusia levisi Neuvostoliiton ja suomettumisen aikaan meillekin.

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.