perjantai 25. toukokuuta 2012

Skype (EST)

Vanhimmainen oli 2004-2005 vaihto-opiskelijana Etelä-Korean Taegussa. Mieli teki aina silloin tällöin soitella. Operaattorien hinnoissa oli ihan älyttömiä eroja. Kallein oli € 1,20 minuutilta ja halvin eli Cubio 18 senttiä minuutilta. Sitten löytyi Skype! Se oli noihin aikoihin aika uusi juttu. Tuntui uskomattomalta, että voi soittaa lapselle puolentoista tunnin puhelun, eikä se maksanut periaatteessa mitään. Siihen aikaan aika monella tutuistani oli Skype koneellaan. No nyt sitten kun appi-ukko puoliväkisin sai minut luopumaan Nokian -90-luvun lopun 1108 (?):sta tajusin, että älypuhelimeen voi ladata Skypen ja soitella periaatteessa ilmaiseksi. Jee! Serkku Norjassa, Nisse Saksassa ja lukematon joukko Skypeä käyttäviä kamuja Venäjällä. Saattaa olla, että minusta tulee lähipiirissäni yhden sortin ilmaisten puhelujen puolesta puhuja.

Skype on ilmainen, ruoka maksaa. Tänään syötiin virolaisen keittokirjan reseptillä valmistettua

uunilohta 

800 g lohifileetä nahkoineen
suolaa
öljyä tai sulaa voita
sitruunasiivuja tai sitruunamehua

Smetana-piparjuurikastike:

2 dl smetanaa
2 maustekurkkua hienoksi silputtuna
1 rkl piparjuurta

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Leikkaa lohi neljään pätkään. Aseta pätkät uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele öljyllä ja ripottele suolaa päälle. Kypsennä uunissa 20 minuuttia. Sillä aikaa kun kala kypsyy, valmista kastike kalalle. Sekoita smetana, silputut maustekurkut ja piparjuuri keskenään. Kun kala on kypsä, tarjoile. Minä kävin ostamassa City-marketin kuumatiskistä kermaperunoita kaveriksi. Hyvin tuntuivat sopivan.

Erinomaista äänin 4-0. Äiskän asteikolla kakkonen.


City-marketista löytyi annokseen näköä ja lisämakua antamaan venäläistyylisiä marinoituja kirsikkatomaatteja ja karhulaukkaa. Karhulaukka olisi ihan hyvin jopa korvannut tuon maustekurkun kastikkeessa, mutta tällä kertaa halusin pitäytyä melko perinteisessä.

4 kommenttia:

 1. Jaaa---että skype ladattuna puhelimeen, tuota en olekaan ajatellut että se noinkin toimisi... jotenkin se skypen käyttö on tuntunut huonolta kun pitää istua nakottaa läppärin edessä, mutta että noinkin...
  Sitä mekin käytettiin kun likka oli Australiassa, olihan se kiva soitella kun näki kuvan ja kuuli äänen ja vielä ilmaiseksi :)

  VastaaPoista
 2. Joo hyvin toimii puhelimesta. Testattiin vanhimmaisen kanssa.

  No sitten kun oli testattu Vanhimmaisen kanssa Koreaan tuo toimivuus, niin sitä tuli hyödynnettyä kun kaveri lähti Puolaan vaihtariksi. Tällainen minun ikäinen vanha gubbe.

  Sovittiin ilta, jolloin molemmat ostivat viinaa ja hyvää ruokaa. Sovittuna aikana sitten Skype-yhteys liikkuvan kuvan kanssa. Ja illanistujaiset käyntiin. Se oli melkein kuin oikeasti. Tupakkatauot vain tuli poistuttua paikalta eivätkä lasit kilahtaneet skoolatessa. Nimettiin skypekänniksi. Nuoret opiskelijakaverit olivat huuli pyöreänä, että kaikkea ne vanhat miehet keksivätkin!

  VastaaPoista
 3. Karhulaukka kuulostaa mielenkiintoiselta – sekin siis venäläisittäin valmistettu? Suolaliemessäkö siis, vähän niin kuin suolakurkut? Kiva oppia taas jotakin uutta!

  VastaaPoista
 4. Karhulaukka tuo kieltämättä mieleen suolakurkun.

  City-marketeissa on välillä sellainen venäläinen hylly. Joensuun Pilkkoon ilmestyi kuukausi sitten. Sieltä löytyi tuote nimeltä "Bärlauch nach russischer Art". Maultaan ja säilöntämenetelmältään vähän kuin etikkasuolakurkut. Venäjällä myydään torilla irtotavarana.

  Kokeilkaa ihmeessä, jos kohdalle sattuu.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.