torstai 24. toukokuuta 2012

Korvasienimuhennos

Kiirettä tuntuu toukokuussa riittävän. Niin kirjoittajalla kuin lukijoilla. Vaan niinpä se näyttää olevan luonnossakin.

Tänään syötiin

Korvasienimuhennosta, kuten Anki sen minulle opetti

Paketti pekonia oikein hienoksi silputtuna
sipuli hienoksi silputtuna
4 - 5 dl käsiteltyjä korvasieniä (tarkoittaa, että ne täytyy ryöpätä riittävän monta kertaa)
pieni purjo silputtuna
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2,5 dl kermaa (minä hilpasin kerman lisäksi vielä pari desiä smatanapurkin pohjia mukaan)

Paista pekonisilppu yhdessä sipulin kanssa kunnes sipuli alkaa kuullottumaan. Lisää korvasienet. Jatka paistamista. Kun kosteus alkaa vähenemään, lisää purjo. Hauduttele hetki käännellen ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma. Sekoita hyvin. Tarjoile sellaisenaan tai perunoiden tai vastaavan kaverina. Minä keitin tattaria.

Hyvää äänin 3-1. Minulta oli viedä kielen. Mari totesi, että ensimmäinen hyvänmakuinen sieniruoka. Äiskä antoi asteikollaan kolmosen lisämääreellä syötävää. Juniori uskalsi maistaa vain tattaria.

2 kommenttia:

  1. Äiti oli aikoinaan sairaalassa. Syy se, että hän ryöppäsi korvasienet ja sairastui....korvasienet pitää keittää, väljässä vedessä 3-5 kertaa, ainakin 5 minuttia kerralla. Ryöppäys ei riitä. Ja joka välissä pitää huuhdella sienet ja vaihtaa vedet joka keitto kerroksen välissä.

    Meillä ei sattumoisin tarjota korvasieniä, mutta kerään ne kyllä.
    Keräsin viime viikolla kilon verran korvasieniä, nyt kuivatan ne puuliiterissä ja vaihdan ne tuttavan kanssa hirven/peuran kieliin/sydämmiin :)

    VastaaPoista
  2. Miekii tutustuin menneenä keväänä korvasieniin ja kyllä vaan olivat aivan omaa luokkaansa. Tein tuorejuustolla maustettua soosia (en jaksa linkkejä askarrella mutta blogista löytyy). Tuommosen pekoni-kermasoosin tein kantarelleistä nyt loppukesästä eli alkusyksystä. Sienet on vaan niin hyviä - kun sen oikein oivaltaa. :)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.