maanantai 5. maaliskuuta 2012

Vanhat trukkijätkät tykkäävät makaronista

Onpahan viikonloppu takana. Tämäkin juttu piti julkaista jo perjantai-iltana hieman toisella teemalla. Oltiin kuitenkin veljmiehen viisikymppisillä Lappeenrannassa koko viikonloppu. Meni sitten lähtöhässäköiden kanssa vähän kiireeksi eikä ehtinyt kirjoitella. Meillä kun tuo ajan käsite on Äiskän sairaudesta johtuen hieman erilainen kuin muilla. Mutta eipä siinä mitään, törmättiin mielenkiintoiseen sattumaan. Käytiin nimittäin maisteri Siiskosen luona kylässä samalla reissulla. Maisteri kyseli etukäteen, että onko ruokatoiveita. Kun ei meillä ollut, niin lupasi laittaa makaronihöttöä! Eipähän siinä mitään. Minä laitoin perjantaina perheelle siskonmakkarapastaa. Lauantaina oli aikamoinen yllätys tutustua maisteri Siiskosen makaronihöttöön! Niinpä tänään kaksi reseptiä kerralla, joista toinen on poikkeuksellisesti sellainen, etten ole ollut millään tapaa sen valmistuksessa mukana.

1. Siskonmakkarapastaa (reseptin lähde: Maku-lehti 4/2011)

400 g siskonmakkaroita
2 dl ruokakermaa
1/2 pss (=100 g) pakasteherneitä
1/2 pss (=100 g) pakastemaissia
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
5 dl makaronia (ohje sanoi 300 g nauhapastaa)
1 dl parmesaaniraastetta

Purista makkarat kylmälle pinnoitetulle paistinpannulle. Kuumenna ja sekoittele samalla siten, että makkara muuttuu raemaiseksi eikä jää isoiksi kökkäreikse. Kypsennä noin viisi minuuttia. Kaada makkarat tiheään siivilään (ylimääräinen rasva valuu pois). Pyyhkäise pannu talouspaperilla. Kumoa makkarat takaisin pannulle. Lisää kerma, herneet, maissit ja mausteet. Kuumenna ja anna kiehua pienellä teholla viitisen minuuttia. Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Kaada kastike ja juustoraaste makaronien sekaan ja sekoita. Tarjoa.


4 - 0 hyvää. Äiskän asteikolla kakkonen.

2. Maisteri Siiskosen musta makaronihöttö (reseptin lähde jossain historian hämärässä)
400 g jauhelihaa
1/2 pss (=100 g) pakasteherneitä
1/2 pss (=100 g) pakastemaissia
soijakastiketta
jauhelihamaustetta (sellaista, mikä sisältää cayennea)
sitruunapippuria
tummaa siirappia
5 dl makaronia

Laita makaronit, herneet ja maissit kiehumaan samaan veteen. Lisää keitinveteen reilu loraus soijakastiketta. Ruskista jauheliha kuumalla paistinpannulla. Minä aina korostan tuota kuumalla pannulla, sillä liha tulee keitettyä omassa nesteessään, jos pannu ei ole riittävän kuuma. Mausta jauheliha runsaalla jauhelihamausteella. Kun makaronit ovat kypsiä, valuta vesi pois. Lisää kattilaan ruskistettu jauheliha,  vielä loraus soijakastiketta, toinen loraus tummaa siirappia ja kunnon tupsautus sitruunapippuria. Sekoita ja tarjoile.

Tätä reseptiä en ole itse kokeillut, mutta oli niin helkkarin hyvää maisteri Siiskosen tekemänä, että piti jakaa ilosanoma mahdollisimman nopeasti maailmalle. Hyvää äänin 3 - 0 ja Äiskän asteikolla meni kakkoseen, että helähti.

3 kommenttia:

  1. Mainioita reseptejä molemmat. Siskonmakkaraa uudella tavalla ja toisessa siirappia, jota en kuuna kullan valkeana olisi osannut käyttää. Pastan (lue: makaronin) ystävänä takuulla kokkaan kumpaakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kun ilmestyit taas kommentoimaan. Mie jo ihmettelin, että onko Aili Inkelille iskenyt komandirovka vai mihin sie olet hävinnyt. No et näköjään ainakaan hävinnyt.

      Poista
    2. Täällähän mie. Oli eräänlainen komandirovka, mutta nyt taas alkaa kommenttia pukkaamaan rivakasti.

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.