perjantai 9. maaliskuuta 2012

Omiinsa tyytyväinen (DDR)

On se vaan ihme, miten pienestä voi tulla iloiselle mielelle. Eilen Mari oli poikkeuksellisesti kotona koko illan. Juniori pesi täysin oma-alotteisesti vajaan koneellisen  omia pyykkejään (hyvin miedosti huomautin, että ensi kerralla kone täyteen).  Tuli vielä kahdeksan jälkeen kotiin, vaikka lupa oli olla huomattavasti myöhempään! Minä sitten olinkin koko loppuillan niin tyytyväinen kuin vain ihminen voi olla - ja nukuin yöni sikeästi kuin tukki. Elämä on pienestä kiinni.

Jos olin minä eilen ja viime yönä tyytyväinen, niin Äiskä on sitten ollut tänään liekeissä aamusta alkaen. Vanhimmainen nimittäin tuli illan suussa perheineen Helsingistä käymään. Ja mukana ensimmäinen lapsenlapsi, 4-vuotias pojantytär, joka antoi olemassa olollaan pahimpina aikoina Äiskälle voimia nousta sairasvuoteelta jatkamaan elämää. Kun elämällä oli tarkoitus, lapsenlapsen mummontarve, oli motivaatiokin kuntoutumiseen aivan omaa luokkaansa.

Kiirettä on sitten riitänytkin. Ensi viikon ruokalistan teko jäi vähän myöhään. Töiden jälkeen hirmulla kiireellä seuraavan viikon suunnittelu, kauppalistan teko ja kaupassa käynti. Ruuan laittoon pääsin 18.10 ja vieraat tulivat 18.40. Onneksi ruoka oli nopeaa ddr-läistä perusruokaa.

Sadah pilau (riitti hyvin seitsemälle. Ja ruuan nimi kertoo, että taitaa olla joku internatsionaalisen yhteistyöretken tuliainen. Ei kovin saksalainen nimi.)

2 sipulia
1 dl öljyä
500 g risottoriisiä
1 tl suolaa
200 g pakasteherneitä
125 g rusinoita
pöytään kookoshiutaleita
(noin 700 g krakovanmakkaraa)

Kuumenna 3/4 desiä öljyä pannulla. Lisää riisit ja kuullota 5 - 10 minuuttia eli kunnes alkavat muuttua valkeasta kirkkaiksi. Lisää pannulle puolisen litraa vettä, suola, rusinat ja herneet. Jätä kannen alle kiehumaan pienellä teholla. Kuori ja viipaloi sipulit renkaiksi. Kuumenna toisella pannulla loppu öljy ja kuullota sipulit, mutta älä ruskista. Minä omasta päästäni lisäsin vielä nuo makkarat. Pätkin sentin pituisiksi palasiksi ja ruskistin nopeasti pannulla. Välillä maistele riisiä. Jos alkaa vesi loppua ja ovat vielä kovia, lisää vähän vettä. Kun riisi on kypsää, tarjoile koko komeus. Pöydässä sitten jokainen voi tupsutella reilusti kookosraastetta riisin ja sipulien päälle.


Äänin 7 - 0 tosi hyvää. Tosin Äiskän asteikolla kolmonen.

PS. Iskä kokkaa -blogin virallinen Eurovision laulukilpailun edustaja on udmurtin kielellä laulava venäläinen Buranovskie babuski - Бурановские бабушки.

Reseptin lähde: Ute Scheffler, Alles Soljanka oder wie? Das ultimative DDR-Kochbuch  1949 - 1989, Leipzig, 2000

1 kommentti:

  1. Jopas oli yllättävää noi rusinat tuossa ruuassa. En sano YÖK koska en ole ruokaa koskaan maistanut ja kuten olen aina sanonut että on tyhmää sanoa jollekin ruualle hyi yök pahaa jos sitä ei ole ikinä edes maistanut. Että tämäkin nyt sitten menee sinne listalle ruokia mitä on ihan pakko tehdä ja maistaa :o)

    Totta toikin että miten pienestä voi ihminen tullakaan iloiseksi ja onnelliseksi ja hyvälle mielelle. Ukkokulta oli käynyt kaupassa torstaina ostamassa mulle leivoksen naistenpäivän kunniaksi fysikaalisensa jälkeen.Oli niin mukava juttu että mä purskahdin itkuun ja ukkokulta luuli että oli väärin tehnyt kun ei pakkasen takia ruusuja tuonutkaan :o) minähän itkin pelkästä ilosta :o)

    Toi venäjän euroviisuehdokas on kyllä kieltämättä yllätysveto ja tuntuu vähän siltä että se taitaapi tehdä Lordit eli voittaa. Itse en kyllä hirmuisesti tykännyt mutta mulla se mieli saattaa muuttua 10 kertaa yhden päivän aikana eli saatan kyllä viel hehkuttaa että voi vide miten makee piisi :D

    -Irmeliina-

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.