sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kuminaperunat müncheniläisittäin

Aamulla oli ylösnousun aikaan eli ysiltä pakkasta 26 astetta. Talven pakkasennätys. Vanha, vuonna -49 rakennettu, talo pitää kylmän yllättävän hyvin ulkopuolella. Sisälämpötila leppoisat +21 astetta eikä tarvitse villasukkia jalkaan. Tehtiin kaksi kuukautta ennen Äiskän sairastumista Veljmiehen kanssa lattiaremontti. Kyllä on mukava tepsutella eikä Äiskän halvaantunut jalkakaan pääse kohtuuttomasti kylmenemään. Ja mikä parasta; lapset viihtyvät oikein hyvin kotona. Ei tarvitse funtsia, missä luuhaavat.

Ruokana tänään oli 

kuminaperunat müncheniläisittäin
lenkkimakkaran ja paistettujen munien kera

vajaa kilo perunoita
1 sipuli
1 tl suolaa
1/2 - 1 tl mustapippuria
1 rkl kuminaa
öljyä

Kuori perunat ja keitä noin kymmenen minuuttia. Kaada vesi pois ja suikaloi perunat mieleisen kokoiseksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä. Lisää perunasuikaleet. Mausta suolalla, pippurilla ja kuminalla. Paista pannulla välillä käännellen kunnes perunat ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita. Tarjoile paistetun makkaran ja paistettujen munien kera. Tai makkaran sijaan sattuu kyllä pekonikin. 

Äänin 3 - 1 tosi hyvää. Äiskä ei tykännyt kuminasta pätkääkään. Jätti perunat syömättä.

2 kommenttia:

 1. Tulee nälkä näin yömyöhäänkin kun lukee näitä reseptejä! :D

  Minä asun noin sata vuotta vanhassa talossa. Tosi paksut hirsiseinät ja pitää lämmönkin sisällä muualta, mutta lattiaremppa taitaa olla ensi kesänä edessä.

  Poika purki yläkerran katon, kun alkoi poistamaan sieltä turhia väliseiniä, ja yllätys yllätys, reilu viisi neliötä katosta ei ollut eristetty ollenkaan! Ei ihme, että lattiat olivat superkylmät viime talvena, kun oli ennätyskylmä talvi. No, katto eristettiin ennen talven tuloa.

  Nyt on ollut leutoa, mutta lattiassa on kohtia, jotka falskaavat ihan selvästi.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Mä olisin äiskän kanssa samoilla linjoilla tuon kuminan suhteen... tämä on -80 luvun talo on melko vilpoista oli eilen kun tulin kotiin muutaman päivän reissusta, kiireesti on alettava pistämään pökköä pesään että lämpiää ..mutta silläkään ei saa lämpiämään kuin toisen pään talosta, takka-uuni on makkarissa ja toinen pää taloa jää viileäksi. Päijät-hämeen mittari näytti just -26.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.