sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Uuniperunamuussia

Lapset kun olivat pieniä, oli tilanne välillä surkuhupaisa. Toista kun kielsit, niin vei alle 15 minuuttia, kun toinen kokeili samaa asiaa. Ei varmaan koske minua! Aina piti kokeilla. Nykyään, kun alkavat olla nuoria aikuisia, ei elämä enää ole noin suoraviivaista. Mutta silti. Kun toisen kanssa saa teutaroitua säännöt kohdalleen, alkaa toisen kanssa vääntö. Kyllä minä ihan oikeasti odotan, että aikuistuisivat. Ja sitten kun aikuistuvat, varmaan voihkin, että mökki on niin hiljainen, kun lapset ovat aikuisia. Tällaista tämä elämä on.

Tänään olisi ollut nuorison vuoro sunnuntaikokkailla, mutta olivat kumpikin tahoillaan reissun päällä. Niinpä homma jäi minulle. Tänään yksinkertainen oli kaunista - ja maukasta.

Uuniperunamuussi

1 kg perunoita
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tl punaista paprikajauhetta
1 tl maustepippuria
1 tl suolaa
maitoa
1 kananmuna

Keitä perunat ja murskaa muussiksi. Lisää maitoa, että saat tavallisen perunamuussin aikaiseksi. Sillä aikaa kun muussin perunat kiehuvat, ruskista jauheliha ja kuullota samalla silputtu sipuli. Mausta jauheliha-sipuliseos paprikalla, pippurilla ja suolalla. Lisää muussiin kananmuna ja sotke hyvin. Lopuksi kumoa jauhelihasipuliseos joukkoon. Sekoita ja kaada seos uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa puoli tuntia.


Äänin 3 - 0 hyvää. Äiskän asteikolla kolmonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.