tiistai 18. lokakuuta 2011

Ghanzin herkkua

Agenttimme Afrikassa asuu Kalaharin autiomaan laitamilla Ghanzin kaupungissa. Sieltä tulee tämäniltainen kokeiluni merogo eli pinaatti. Saamani ohje kertoo seuraavaa: "Merogo on yleensä lisuke - sen kanssa käy ainakin pap (taitaa olla ihan samaa kuin ugaliksi kutsuttu ruoka jossakin muualla tällä mantereella), tai riisi. Ja sitten tietysti voisi olla vaikka kananpalasia. Paistettuna luineen ja nahkoineen, ei mitään filesilppua. Ja ne palat kuuluisi syödä niin, että jäljelle ei jää kuin kiiltavät, puhtaaksi kalutut luut!" No minä tein sellaisen pohjois-karjalaisen hienosteluversion ja käytin broilerin fileesuikaleita. Kaveriksi keitin riisiä.

Merogoa ja kanaa riisin kastikkeena

400 g broilerin fileesuikaleita
7,5 dl silputtua pinaattia (minä laitoin 140 g tuoretta pinaattia. Minkä hienommaksi silppuat, sen enempi tilavuuteen menee)
1 chili tai paprika (minä käytin paprikaa, koska kaikki meillä eivät tykkää tulisuudesta)
1 sipuli
1 peruna
1 - 2 tomaattia
1 rkl öljyä

Pilko kaikki vihannekset pieniksi. Laita öljy kattilaan, lisää pinaatti ja muut vihannekset. Pyöräytä niitä hetki öljyssä, lisää sitten noin 1/2 desiä vettä. (Kerrankin uskoin ohjetta enkä lisännyt vettä enempää. Riitti oikein hyvin.) Hauduta kunnes kypsää. Mausta suolalla. (1tl jätti vähän suolattoman vaikutuksen.)
Sillä aikaa kun valmistelet merogoa, kiehuu tarpeellinen määrä riisiä. Loppuvaiheessa ruskistin kanapalat nopeasti pannulla ja lisäsin lopuksi merogon sekaan. On varmasti ihan hyvää ilman tuota kanaakin. Etenkin chiliversion voisi kuvitella menevän ihan sellaisenaan riisin kera. Ja lopulta syömään.


Äänin 3 - 0 hyvää. Äiskän asteikolla kakkosen ja kolmosen väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.