keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Kauppareissu

Jääkaappi on täynnä ruokaa. Pöydällä on hedelmiä. Lähes täysi kahvipaketti kahvinkeittimen vieressä. Mitään ei pitäisi puuttua. Äiskä alkaa tunti ruokailun jälkeen illalla näyttää, että laitetaan ulkokengät jalkaan. Mennäänkö lenkille? Pään pyöritys. Lähdetäänkö johonkin kylään? Edelleen pää pyörii.  Käydäänkö kaupassa? Joo-o! Ja terhakka nyökyttely vahvistaa sanallisen viestin. No eihän siinä mitään. Vaatteet päälle molemmille ja menoksi. Vielä kun arvaisi, että mihin kauppaan ja mitä ostamaan. Ja nimenomaan tuo jälkimmäinen on aina arvoitus. Oikea kauppa löytyy sillä, että Äiskä aina risteyksessä näyttää, mihin käännytään. Tänään päädyimme Prismaan. Murohyllylle! Mukaan lähti neljä pakettia erilaisia muroja ja muromyslejä. Yhteisenä tekijänä niissä oli suklaa. Kyllä minä tiedän, että jos yrittää saada painoa laskemaan, niin noita pitäisi välttää. Siksihän minä niitä en ostakaan. Mutta ei ainakaan minun luonnolla ryhdytä pitämään esitelmää murojen painoa nostavasta vaikutuksesta, kun toinen silmät ilosta hehkuen valitsee mieleisiä paketteja hyllystä. Silloin ostetaan sitten muroja ja päälle vielä vähän suklaata ja toivotaan, että seuraavaan kertaan menisi mahdollisimman kauan aikaa. Tällä periaatteella meillä oli oikein mukava kauppareissu.

Ennen kauppan lähtöä söimme kasviksia ja munia. Resepti löytyi täältä, mutta oli vaihteeksi niin hankala kääntää, että tukeuduin reseptiin hyvin lievästi.

öljyä loraus
1 sipuli silputtuna
1 purjo suikaloituna ja silputtuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
300 g nuppuvihanneksia
2 - 3 dl esikypsennettyjä kanttarelleja
suolaa maun mukaan
1/2 tl mustapippurirouhetta
reilu ruukullinen persiljaa silputtuna
6 munaa

Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota siinä sipuli ja purjo. Lisää valkosipuli ja nuppuvihannekset. Kuumenna käännellen 6 - 8 minuuttia. Lisää kanttarellit. Jatka kypsentämistä  kunnes neste alkaa kadota pannulta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää persiljasilppu. Sekoita. Riko munat melko nopeasti kasvisseoksen pinnalle siten, ettei keltuainen rikkoonnu. Voit vielä ripotella munien päälle hieman suolaa. Nyt kannattaa laittaa hetkeksi kansi paistokasarin päälle. Odota, että munan valkuaiset alkavat jähmettyä. Seuraavaksi riko varovasti keltuaiset, laita kansi päälle, virta pienelle ja odota, että munat ovat kokonaan jähmettyneet. Tarjoile.


Äänin 4 - 0 syötävää. Lapset totesivat, että nälissään syöhän tätä. Samoilla linjoilla oli myös Äiskä: rankkasi asteikollaan kolmoseen. Minusta oli tosi hyvää.

3 kommenttia:

  1. Lidlistä löytyi pussi, jossa luki nuppuvihanneksia. Siinä oli ainakin kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, jotakin muuten porkkanan näköistä, mutta vaalean väristä, ja jotain muita kasviksia. Ruokaan sinänsä käy varmasti joku muukin, tuo nyt vain sattui käteen kaupassa käydessä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä sieltä kaupasta pitää joskus aina saada sitä mitä mieli tekee... olkoon se sitten muroja tai suklaata ja eikö se ole äiskää ajatellen hyvä juttu että haluaa oma-aloitteisesti kauppareissulle :) joten tiukempaa kuuria sit joskus jossain toisessa kohdin...

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.