keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Riejun varaosat

Kuten tässä aiemmin on tullut mainittua, ostin Juniorille alkukesästä mopon. Rieju RR:n vuodelta 2005, ajettu 5800 km. Rieju oli hyvä eurooppalainen valinta, onhan merkkiä valmistettu kohta sata vuotta. Ei huono merkki kestä elossa noin kauaa. Ja eurooppalainen on ikään kuin kotimainen kiinalaisiin verrattuna. Tekniikka onkin pelannut odotetusti eli hyvin. Mittarissa on jo lähes 10000 km eli kyytiä on Juniorilla piisannut. Mutta ei mitään niin hyvää, etteikö jotain urputtamista. Kesäkuun lopussa meni sivukate. Tilasimme uuden 10.7. Ei ehtinyt osa tulemaan elokuuhun mennessä. Jälleenmyyjä kertoi Espanjan olevan kiinni elokuun. Palatkaa asiaan syyskuussa. Tuli syyskuu, mutta osa ei! 

Soitin 5.9. vihaisena maahantuojalle ja kerroin asian jälkimarkkinointipäällikölle, joka vastasi puhelimeen. Kerroin myös, että Marille ollaan ostamassa kevaria ja Juniorille ensi keväänä myös. Riejulta löytyisi molemmille sopivat mallit, mutta tällainen osatoimitusten nopeus pistää asiaa ajattelemaan. Vastaus oli yllättävä: "Ei pidä ostaa Riejua, jos katteiden toimitusnopeus on tärkeää." Voi helkkari sentään. Katteet vaikuttavat ulkonäköön ja nuorisolle on ulkonäkö tärkeä. Jälkimarkkinointipäällikkö kuitenkin lupasi selvittää asian ja soittaa minulle. Soittikin melko pian ja kertoi, että jälleenmyyjä eli Kone-Jönnit oli toiminut esimerkillisesti. Virhe oli tapahtunut maahantuojalla eli Mascolla. Osa oli jo Suomessa ja kaveri lupasi soittaa jälleenmyyjälle ja hoitaa osasta alennetun hinnan, kipua ja särkyä lievittääkseen. Hienosti hoidettu homma. Firma, joka tuntee vastuunsa.

Tänään sitten kävin hakemassa osan. Tuli maksun aika. Varaosamyyjä lupasi muutaman euron pyöristyksen hintaan. Kysyin, että onko tämä nyt se maahantuojan lupaama erikoishinta. Kaveri kertoi maahantuojan kyllä soittaneen osan saapumisesta, muttei sanallakaan maininnut mistään erikoishinnoista. Eli vastuu osoittautui niin sanotuksi poliittiseksi vastuuksi. Puhutaan ja luvataan, mutta mitään ei tapahdu ja asiat jatkuvat vanhaan malliin. Jälkimarkkinointimyyjän sanoja lainaten: "Ei pidä ostaa Riejua, jos katteiden toimitusnopeus on tärkeää."

Osa kuitenkin saatiin ja siirryttiin kotiin syömään Hoitsun valmistamaa
Saksalaista papu-makkarakeittoa (ohjeen mukaan neljälle, mutta meitä saisi olla kahdeksan)

1,2 kg vihreitä papuja
300 g makkaraa, esim. krakovanmakkara tai muu savumakkara
4 kpl keskikokoista perunaa
1 l lihalientä
150 g smetanaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl meiramia
1 tl mustapippurirouhetta

Huuhdo pavut ja leikkaa 2 - 3 senttiä pitkiksi pätkiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Pilko makkara pätkiksi. Keitä lihaliemi (litra vettä ja kaksi kuutiota). Lisää veteen perunat ja pavut. Keitä kunnes perunat alkavat kypsyä. Lisää makkara ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää smetana. Kuumenna vielä kiehuvaksi, mutta älä keitä. Tarjoile.


Äänin 5 - 0 hyvää. 

Pågen lähetti paketin uutta rukiista kokojyväleipäänsä kokeiltavaksi. Oli yllättävän hyvän makuista ja tuntuista. Hyvää oli myös käytettyjen kokojyväjauhojen suuri määrä. Meillä äänet menivät tasan 2 - 2. Lapset tykkäsivät ihan hurjana. Minusta oli oikein hyvää, mutta jatkuvassa käytössä vanha kunnon väkevä hapan ruisleipä on parasta. Ja Äiskä ei välimuotoihin tartu: joko rehellinen vaalea leipä tai sitten Porokylän ruisleipä ilman hiivaa ja 100 % ruista.

Kuukauden ruokamenot tähän mennessä 180 €, 40 ateriaa.

3 kommenttia:

 1. Meidän poika on ajanut yli 8000 km Kiinan ihmeellään. Eli moottori siinä on kestänyt, mutta ei mikän muu! Ruuvit irtoaa tai katkeaa ihan jatkuvasti, paitsi nyt enään kun ovat kaikki vaihdettuja :)
  Mutta maahantuoja ei ole vieläkään toimittanut takuu osia jotka tilattiin 3 vuotta sitten. Ilmoitin kuluttajasuojalle asiasta ja siellä vastatiin, ettei ikinä kannata ostaa Salosta http://glanspower.fi/ ístä yhtään mitään.
  Muutama varaosa joka tilattiin ihan rahalla, puuttuu vieläkin ja varaosia tuohon Kiinan mopoon on todella vaikeeta löytää. Kone Glansista niitä ei saa :(
  Joten sitä firmaa en todellakaan suosittele!

  Riejusta taas olen aikaisemmin kuullut vaan hyvää, joten hämästyttävää ettei tuo toimi? Olisiko voinut tilata tuon osan ulkomailta suoraan?

  VastaaPoista
 2. Ei minullakaan Riejusta itsestään ole mitään muuta kuin hyvää sanottavaa. On ollut kovalla käytöllä ja kestänyt tosi hyvin. Maahantuojan säheltäminen vain ihmetyttää. Ensin oikein reilusti lupaa hyvityksiä ja sitten jättää kaiken viattoman jälleenmyyjän kannettavaksi.

  VastaaPoista
 3. MIKÄ. MIKÄ SOPPA SIELLÄ NYT KIEHUU MISSÄ KATE

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.