torstai 7. elokuuta 2014

Läksiäishamppari

Marin kaveri sai opiskelupaikan Helsingistä. Muuttaa sinne viikonloppuna. Menestystä vain opintoihin. Tytöillä oli toiveena, että jos vielä olisi kerran voitu grillata tai laittaa meillä ruokaa yhdessä. Se kun on ollut yhteinen hauskuutemme jo vuosia. No kävihän se. Toiveena oli, että "lihaa, erikoista ja tulista". No enhän minä mitään erikoista osannut keksiä. Tavallisen ruuan ystävä kun olen. Hampurilaiset kuulemma kelpaavat. Niinpä nautimme eilen illalla

Chorizo-hampurilaisia Iskän tapaan 
(salaatin ohjeen nappasin Onko nälkä? -blogista.)

1,4 kg karkeaksi jauhettua sian kylkeä
2 prk tomaattipyreetä
35 g suolaa
3 rkl viinietikkaa
3 rkl tulista savustettua paprikajauhetta
1 valkosipuli
4 chiliä (käytin Aji cristalia, kaupan hollantilaisia saa laittaa varmasti enempi)
3 runsasta teelusikallista oreganoa
2 tl mustapippurirouhetta

6 kpl isoja hampurilaissämpylöitä 
Thousand islands -salaattikastiketta
salaattia
cheddar-juustoa viipaleiksi leikattuna

Murskaa valkosipulin kynnet. Poista chileistä siemenet ja pilko pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään hyvin. Anna taikinan vetäytyä huoneen lämmössä puolisen tuntia. Taputtele taikinasta kuusi pihviä. Pihvit voi toki taputella heti, mutta havaitsin niiden kestävän paremmin kasassa, kun saivat hieman vetäytyä. Sillä aikaa kun jauheliha odottelee vuoroaan, voi tehdä salaatin.

Limellä & inkiväärillä maustettu varhaiskaalisalaatti

1/2 varhaiskaali raasteena
peukalon kokoinen pala inkivääriä raastettuna
1 limen mehut
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
ripaus sormisuolaa

Sekoita kaikki aineet ja anna maustua kylmässä hetki.

Kun kaikki on valmista, kypsennä pihvit joko grillissä avotulella tai hiilillä. Itse olen ihastunut tänä kesänä tuohon tulella kypsentämiseen. Kypsentäminen kannattaa tehdä pihvi tai korkeintaan kaksi kerrallaan. Ainakin minulta loppuvat kädet jo yhden pihvin jälkeen! Kun pihvi on lähes kypsä, heitä sämpylän puolikkaat sisäpinta alaspäin hetkeksi grilliin paahtumaan.

Lado hampurilainen kasaan lautaselle. Sämpylän puolikas, pihvi, juustosiivut, salaatti, kastike ja päällimmäiseksi taas sämpylän puolikas. Nauti.

Hyvää äänin 4 - 0. Äiskän asteikolla chilitön versio pääsi kakkosluokkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.