keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Ei tulisi ensimmäisenä mieleen!

Kesä on mukavaa aikaa. Etenkin, jos on lämmin ja vähän lunta. Parasta kesässä minusta kuitenkin on kaukana asuvien ystävien ja sukulaisten tapaaminen. Kuten jo grillin teon yhteydessä mainitsinkin, vanhin poika oli perheineen kylässä useamman päivän ajan. Mukava fiilis vierailun jälkeen kaikkinensa. Seuraavaksi sitten tuli serkku-tyttö Trondheimista, Norjasta useamman päivän visiitille. Serkku-tytön kanssa on reseptejä vaihdettu ennenkin. Niinpä päätimme jatkaa ruokateemalla tälläkin kertaa. Kaiken muun keskustelun lomassa minulle syntyi peukalonhangallinen mielenkiintoisen kuuloisia norjalaisreseptejä. Tänään kuitenkin päätimme valmistaa

norjalaisia läskilettuja

lettutaikina (ihan tavallinen suomalaistyylinen)

1 l maitoa
3 munaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
voita paistamiseen

Vatkaa ainekset sekaisin. Anna tekeytyä puolisen tuntia. Paista pannulla voissa letuiksi.

lisukkeet

3 pkt á 170 g pekonia
1 l mustikoita (tai mustikkahilloa purkillinen)
sokeria
vaaleaa siirappia

Murskaa mustikat ja mausta sokerilla. Paista pekonit heti lettujen paistamisen jälkeen tosi kuumalla pannulla rapeiksi. Ja sitten eikun syömään.

Käännä lettu rullalle. Laita lautaselle. Viereen läjä pekonia ja toinen mustikkasurvosta. Kaada kaikkien päälle siirappia. Syö - siten, että suuhun tulee kerralla sekä lettua, pekonia että mustikkaa. Namia!

Ei tulisi tämä yhdistelmä ensimmäisenä mieleen - edes minulle.
Hyvää äänin 3 - 1. Äiskän asteikolla meni pienen houkuttelun jälkeen neljänteen luokkaan. Äiskä ei ylipäätään tykkää pekonista. Serkku-tytön mukaan tämä on Norjassa aivan tavallinen arkiruoka. Kiitos taas kerran hyvästä vinkistä ja kädestä pitäen opastamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.