Šipainiekat,
brossusyväimenke
Tahtas
3
dezilitrua vetty
suolua
rugehes
sieglottuo jauhuo
Syväin
4
dl brossusuurimoi
2
litrua maiduo
2
jäiččiä
näppine
suolua
Voijelemizeh
maiduo da argivoidu
Luaji
brossusyväin enne tahtastu, jo ehtäs. Kaksi litrua maiduo keitetäh
da sih sevoitetah brossusuurimot. Keitetäh kuni sagenou, minuuttua
20. Huondeksel ližätäh kaksi jäiččiä da sevoitetah hyvin.
Syväinpudro ei pie olla liigua sagei eigo liigua notkei. Ku pudro
roih sagei, ližiä tippu maiduo kuni notkenou.
Kolmeh
dezilitrah vetty pannah näppine suolua da ližätäh rugehistu
jauhuo. Sevoitetah hyvin, ku suas ajella. Tahtahas luajitah
vual'ušku, sit katkatah se palazikse da täpytetäh jauhoh. Kuoret
ajellah da luajitah piduličah. Net pannah toine toizen piäle. Konzu
kai kuoret ollah jo ajeltu, voibi kuorile panna pudrosyväimet.
Šipainiekkoi yhtistetäh kahten käin edusormil, sit äski piirai
rodieu näbei. Piiruat pannah 250 astehizeh päččih, pasta 15-20
minuuttua. Kypset piiruat pidäy hyvin voidua kuumah maidoh
sevoitetul sulatul voil. Voidu ei pie žiälöijä. Šipainiekan
pohjua ei pie voijella, kuni kuori ei äijäl pehmenis. Syögiä hos
vilun maijonke. Leiby-suolu syöjile.
Viikonlopuksi luvassa suomenkielinen versio kuvineen.
Hyvä tuatto ku karjalakse kirjutat!!!
VastaaPoistaPassibo da gu maltat kieldy kirjuta vai enämbigi karjalakse! :)
VastaaPoistaJännää kieltä, mutta ihan ymmärrettävää! :)
VastaaPoista