sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Maaliskuun teema

Äänestys on päättynyt. Niukkaakin niukemman voiton vei DDR eli maaliskuun teemamaa on edesmennyt Saksan demokraattinen tasavalta eli Itä-Saksa. Hieman minua ihmetyttää noiden äänien jakaantuminen hyvin voimakkaasti kahden maan kesken...

Näillä kuitenkin jatketaan.

Maaliskuu DDR
Huhtikuu Ranskalainen talonpoikaisruoka
Toukokuu Virolainen keittiö
Kesäkuu Saksalainen keittiö
Heinäkuu Georgialainen keittiö
Elokuu Namibialainen keittiö
Syyskuu Muncheniläinen keittiö
Lokakuu Suomalainen kotiruoka
Marraskuu Portugalilainen keittiö
Joulukuu  Venäläinen keittiö
Tammikuu Wieniläinen keittiö

7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen kuukausi siis edessä! Hauska on myös nähdä, miten DDR-safka eroaa munchenilaisesta ja saksalaisesta sapuskasta. Portugalilaiseen ruokaan on myös suuret odotukset. Piri-pirikana löytyy varmaankin listalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. DDR-ruuasta oli vast'ikään jossakin juttua. On periaatteessa melko yksinkertaista ja konstailematonta perusruokaa. Jos sitten taas katsotaan, kuinka saksalainen ja muncheniläinen ruoka eroavat toisistaa, lienee ero hiuksenhieno näin suomalaisesta vinkkelistä katsottuna. Mielestäni jutun juju on saksalaisten hyvin pitkälle menevä paikallisuuden vaaliminen. Oman alueen jutuista ollaan aidosti ylpeitä.

   Mitä taas tulee portugalilaiseen ruokaan, niin en sitä suuremmin tunne. Kaveri vain kävi työmatkalla Portugalissa ja toi paikallisen keittokirjan tuliaisina.

   Nuoruudessa kaverit vetivät piriä minkä ehtivät ja isoisäkin kertoi kaukopartiomiesten sitä käyttäneen. Kanan yhteydessä taitaa kuitenkin viitata johonkin ihan muuhun. :)

   Mennessä nähdään.

   Poista
  2. Vaikka itsellänikin sekunnin murto-osan piristä tuli hiukan toisenlaisia mielleyhtymiä, tykkään kuitenkin kyseisen Chilin muistakin nimistä: peri peri ja etenkin pili pili, josta isäntä totesi ettei tarvitse loukata sentään :D

   Poista
  3. Ettei isäntä ihan kokonaan loukkaantuisi, voi hänelle kertoa, että chili on mielenkiintoinen kasvi.

   Toisin kuin perunassa, chilissä ei niinkään tärkeätä ole koko, vaan tulisuus. Ja minkä tulisempi chili, sitä tärkeämpää on hallita oikea valmistustekniikka.

   Tuohon piripirikanaan en ole vielä tutustunut. Jos on kovasti tulinen, en viitsi sitä ryhtyä värkkäämään. Jää Marin ja minun kahdeltaan syötäväksi.

   Poista
 2. Ruokavuosi näyttää houkuttelevalta! Ehkä kaksi kärkipään maata viehättävät "outoudellaan". Äkkiseltään ei netistä tule haettua juuri niiden reseptejä, ellei ole henk.koht. kiinnostusta.

  Viimeiset neukkusapuskat olivat oiva loppu teemakuukaudelle. Ensi kesänä on pakko päästä tattijahtiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattikeitolle tuli paras kiitos Pietarista. Auktsyonin Diman sisarenpoika kävi kylässä. Totesi, että on kuin kotiin tulisi, kun tullessa oven avattuaan haistaa keiton hajun!

   Ruokana oli lämmitettyä tattikeittoa alkuruokana.

   Ja Venäjä-ihmiset varmaan muistavat 80-luvulta tutun ja vieläkin keikkaa heittävän rokkibändin Ayktsyon. Nettisivut löytyvät täältä:

   http://www.auktyon.com/cd/bodun.htm

   Poista
 3. Mielenkiinnolla odotan ruokavuotesi etenemistä, mää äänestin Namibiaa ihan vaan sen vuoksi, ettei tullut mieleeni yhtään namibialaista ruokaa :) tosin en oo kyl koskaan käynyt namibiassa syömässä, etten tiiä mitä ne siel syö muuta kuin riisiä :)

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.