Noin viisikymppisenä sain yht'äkkiä hoitaakseni perheen koko ruokahuollon. Puolessa vuodessa tuli tympääntyminen jokapäiväiseen ruuanlaittoon. Ratkaisuksi löytyi pakon kääntäminen hauskaksi. Alkoi ruuanlaiton harrastaminen. Blogi kertoo seikkailuistani keittiön kummallisuuksien parissa ja jokapäiväisestä ruuanlaitostani kaikkine omituisuuksineen. Ohjeita olen yrittänyt tähtäillä neljälle. Joskus se onnistuu, useimmiten tulee tehtyä liikaa. Yhteydenotot: cooking.snowman(at)gmail.com
keskiviikko 9. maaliskuuta 2016
Nostalgiaruokaa
Lapsuuteni herkku, johon liittyvä tarina löytyy ET-lehden Sinua en jätä- -blogistani
Omena-jauhelihapaistos - kuten äitini sen minulle selosti
"Valmista mureketaikina sekoittamalla kuohkeaksi
400 grammaa jauhelihaa ja
1,5 - 2 desilitraa keitettyä riisiä,
1 desilitra kermaa,
1 muna,
silputtua sipulia,
suolaa ja
valkopippuria.
Painele taikina voidellun uunivuoan pohjalle ja reunoille. Täytä keskelle jäävä syvennys omena- ja tomaattiviipalein. Ripottele päälle korppujauhetta ja raejuustoa. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30 - 45 minuuttia.
Syödään ja kehutaan."
Yllättävän hyvää. Ja mausteita voi sitten säätää mieleisekseen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mielenkiintoinen tätä voisi kokeilla:)
VastaaPoistaSaattaa olla, että sama resepti on kiertänyt ammoin Varkaudessakin. Paperikaupunki sekin.
Poista:)
Poista