Muualla Suomessa kesä kääntyy syksyyn kuulemma juhannukselta. Joensuussa Ilosaarirockista, joka oli tänä viikonloppuna. Joten kun on käännytty syksyn odotukseen, niin on aika palata lomilta. Lomaa tulikin pidettyä. Käytiin maisteri Siiskosen kanssa Venäjänmaalla matkailemassa. Siitä enemmän matkailublogin puolella, jahka saan potkittua kirjoituskoneen käyntiin.
Äiskäkin oli lomalla. Talvella sanoi, että ei enää entiseen paikkaan halua lähteä. Keskusteltiin asiasta ja päädyttiin sitten yrittämään Punkaharjun Kruunupuistoa. Ja valinta osoittautui täyden kympin arvoiseksi. Toki Äiskä oli aiemminkin käynyt Kruunupuistossa päiväkuntoutuksessa saamassa puheterapiaa eli paikka ei täysin outo ollut. Mutta silti toiminta yllätti positiivisesti. Kävin puolessa välissä moikkaamassa. Äiskä kertoili iloisesti, kuinka on ollut rankkaa, mutta silti kivaa. Ja esitteli spastista kättään, että sekin on tosi hyvän oloinen. Valitteli, ettei ollut vielä päässyt uimaan. Kerroin henkilökunnalle, että Äiskä rakastaa allasjumppaa, eli jos mitenkään vain saisi järjestettyä, niin hyvä olisi.
Viime sunnuntaina sitten kävin hakemassa Äiskän kotiin. Iloisena ja intoa täynnä Äiskä minua jo aulassa odottelikin. Tänne tullaan ensi kesänä uudestaan! Uimaankin oli päässyt. Ensimmäinen yllätys odotti, kun menimme pakkaamaan Äiskän tavaroita huoneeseen. Tavarat odottivat siististi valmiiksi pakattuina kasseissa. Toinen yllätys koitti kotona, kun ryhdyin pesemään Äiskän kahden viikon pyykkejä: pestävää oli vain viimeisenä yönä päällä ollut pyjama! Kaiken muun olivat viimeisenä yönä pesseet ja nätisti kassiin viikanneet. Ei voi muuta sanoa kuin, että Kruunupuisto rulettaa! Ja tarjoaa hotelli-, ravintola- ja kylpyläpalveluitaan myös itse maksaville terveille ihmisille.
Tänään kokkasin ensimmäistä kertaa varmaan kahteen kuukauteen jotain uutta.
Pekoninen lihamureke Hellapoliisin tapaan
1 paketti pekonia
1 dl korppujauhoja
2 dl maitoa
400 g sikanautajauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1 muna
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl chilijauhetta
1 tl mustapippurirouhetta
200 g juustoraastetta
Sekoita maito ja korppujauhot. Vuoraa kakkuvuoka pekonilla. Sekoita korppujauho-maitoseokseen juustoa lukuun ottamatta muut ainekset. Juustosta vain puolet. Vaivaa taikina notkeaksi. Taputtele puolet taikinasta kakkuvuokaan pekonien päälle. Lisää vuokaan loput juustoraasteet ja viimeksi loppu jauhelihataikina. Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Tarjoile. Meillä oli kaverina riisimakaronia ja ketsuppia.
Hyvää äänin 3-0, Äiskän asteikolla kolmannen luokan ruokaa.
Hei ja tervetuloa taas linjoile.
VastaaPoistaKävin aiemmin etsiskelemässä reissukuulumisia Konepyöräily-sivuilta mutta en löytänyt... Oliko vika naisen logiikassa vai kirjoittajalla parempaakin tekemistä :)
Eli teillä molemmilla oli hyvä loma. Kiva kuulla :)
Minä en ole selvinnyt kuin lakkasuolle - tai helppohan sinne on mennä - poislöytäminen on aina haasteellista. Tänään bongasin Motonetin mainoksesta jonkun härvelin joka antaa suunnan ja välimatkan pituuden lähtöpisteeseen. Täytyypä selvitellä tarkemminkin aihetta. Onko oikeasti toimiva peli metsässä liikkujille.
Pidemmittä puheitta hyvää kesän jatkoa - minä siis ajattelin jatkaa kesää - en valmistautua syksyyn :)
Kiitos kommenteista. Konepyöräily-sivulta löytyy matkan aikana tekstiviestein päivitetty matkakertomus. Varsinainen tarina on tarkoitus saada tällä viikolla valmiiksi.
PoistaJa tuo Motonetin härveli kuulostaa kovasti GPS-laitteelta. On toimiva.
Minä en melkein uskaltanut lukea niitä moottoripyöräreissun vaiheita, kun pelkäsin puolestanne :) Mutta luin kuitenkin!
VastaaPoistaTämänkesäinen retki oli sellainen turistipyrähdysten sarja.
Poista