torstai 12. tammikuuta 2012

Rehellisesti ansaitusta rahasta saa kertoa?

Rehellisesti ansaitusta rahasta saa kertoa, vaikkei se suomalaiseen kulttuuriin kuulukaan. Kehuskelijana pitävät. Minä olen kyllä aika helposti aina kertonut palkkani, jos siitä on tullut puhe. Se on rehellisesti ansaittua. Niin kuin nyt on ollut tuo blogin mainostulokin. Iloisena kerroin, että 10 kk:n mainostuloa oli kertynyt ruhtinaalliset 74 euroa. Kerroin vielä senkin, että ostin rahalla laadukkaan paistinpannun. Vaan sitäpä ei olisi saanutkaan tehdä! Mainosten katsominen kokonaisuutena lisääntyi seitsenkertaiseksi entiseen verrattuna, ja siitäkös Google kimpaantui! Ilmoitti eilen, että jostain tulee keinotekoisesti aikaan saatuja napsautuksia ja tilini suljetaan. Siis se mainostili. Eihän siinä mitään. Kukaan ei ole tehnyt mielestäni mitään väärää. Ainakaan muodollisesti. Sen sijaan olemme oppineet jotakin. Jos laitatte blogiinne mainoksia, käyttäytykää kuin niitä ei olisi olemassakaan! Minua tilin sulkeminen ei sinänsä isommin harmita, sillä kävijöitä pitäisi olla monikymmenkertaisesti nykyiseen verrattuna, jotta mainostuloilla olisi jotain merkitystä. Kyllä näiden juttujen kirjoittamisen on muista motiiveista lähdettävä liikkeelle.

Syödä piti tänäänkin. Ruuaksi hauduttelin paistokasarissa

nakkipataa

3 porkkanaa kuorittuna ja raastinraudan karkealla terällä silputtuna
3 sellerinvartta pätkittynä
3 valkosipulin kynttä murskattuna
2 perunaa kuorittuna ja raastinraudan karkealla terällä silputtuna
2 sipulia kuorittuna ja silputtuna
1 tl kuivattua rosmariinia
300 g a-luokan nakkeja pätkittynä
loraus öljyä
3 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
500 g tomaattimurskaa
n. 400 g kikherneitä suolavedessä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
6 kirsikkatomaattia pieneksi pilkottuna

Kuumenna öljy pannulla. Lisää porkkat, sellerit, valkosipulit, perunat ja sipuli. Kuullottele hetken aikaa. Lisää rosmariini ja nakinpätkät. Lisää vielä vesi ja kasvisfondi. Sekoita, kuumenna ja keitä pienellä tulella viitisen minuuttia. Kaada joukkoon tomaattimurska sekä valutetut ja huuhdotut kikherneet. Kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaatit. Sekoita ja tarjoile.


Tappiolle jäin, äänestyksen tulos epäselvä. Äiskä ei koskenutkaan eli vitonen Äiskän asteikolla. Juniori ja Mari totesivat, että syötävää. Minusta se oli ihan hyvää!

8 kommenttia:

  1. Aina olen miettinyt että mikä on a-luokan makkara? Siis onko se sitä kunnon suomalaista lihaista makkaraa (siinä tapauksessa täältä Skånesta saa vaan c-luokan tai jopa d-luokan falukorvia....yäk vaikka niin ei saisi rualle koskaan sanoa)
    Mutta makkara sinansä on hyvä ja edullinen ruoka laitaa (kunhan on kunnon makkaraa)
    Vaan tänään meillä syödään vanhoja jämiä eli uuni lohta ja salaattia, kun päivällä oltiin poikan nr.2 kanssa ulkona lunchaamassa ja tuhlattiin.....eli Ikean lihapullat muusilla ja ne oli maukkaita ja nälkä lähti ja vieläpä edullisa Ikea kortilla ( että se siitä mainostamisesta, varmaan pitäis laittaa linkkin Ikean sivulle...hehhee)
    Vointeja Anne Skånesta

    VastaaPoista
  2. Nooh voi hitsi sentään. Sen jälkeen kun kuulin tuosta tilistä ja paistinpannusta, niin otin tavaksi että muutaman kerran viikossa klikkailen lävitse nuo mainokset. Vissiin muutkin rupesi tekemään niin ja sehän nyt sitten oli kieletty!
    Eli blondi tuumaa niin, että mainostaja on sitä mieltä, että niitä mainoksia ei saanut katsella :) olivat vaan koristeena :)

    VastaaPoista
  3. Anne-Marie: Meillä Suomessa on a-luokan makkaraa, jonka lihapitoisuus on korkea, ja sitten loput on ruokamakkaraa, jonka lihapitoisuus on aika alhainen. Kiva, että olet ilmestynyt kuvioihin. Blogisikin on ollut aika kauan hiljaisena!

    Salix: Näin siinä taisi käydä, mutta kun meistä moni muukin pitää omaa blogiaan, niin olkoonpa tämä kokemus vinkkinä ja ohjeena kaikille! Siperia opettaa.:D

    VastaaPoista
  4. Ah nyt tuli hetki (taas) jolloin pitää jättää kommentti. Epäilen suuresti (99,99%) todennäköisyydellä että robotti on tarkistanut klikkailuja ja todennut niiden kasvaneen huomattavasti -jonka takia automaatti on lähettänyt viestin- ainoa ihmetys on ollut; se ettei ensimmäinen viesti ole ollut varoitus jossa kehotetaan "parantamaan tavat" Luulisin että voit tilisi saada jopa auki jos asiaa tiedustelet viestillä ylläpidolta ja (jossa toivottavasti saat ihmisen viestimään kanssasi ;) ) Ja tämä on vain it-alan koulutuksen perusteella mutu tuntuma asiaan ;)

    Pyydän suuresti anteeksi mutta olisin itsekin tyrkkinyt lautasen pois kotipöydässä (kik herneiden -nakki yhdistelmän takia) tosin kylässä olisin syönyt ja miettinyt pitkään ja hartaasti jonkun kiitollisen kommentin...

    VastaaPoista
  5. Minäkin olen klikkaillut mainoksia auki vasta tuon paistinpannu kaupan jälkeen :) Piti joskus kysymänikin sinulta, että ropiseeko se raha jo siitä kun me klikataan sun blogi auki vai vasta sitten kun on klikattu myös mainos auki, mut jäi sit kysymäti ja satunnaisesti olen joskus iltaöinä joutessani klikkaillut mainoksia auki.

    Ompas typerää että tuollaisesta vilunkista epäilevät rehellistä miestä :(

    nakkipata kuulostaa niin hyvältä, et menee kyl kokiluun :)

    VastaaPoista
  6. Olet hiikkis varmasti jäljillä. AdSense antaa mahdollisuuden yhden kerran sähköpostilla selvittää tilannetta, jonka jälkeen eivät kommentoi mitenkään. Ei mennyt minulla läpi. Mitäpä näistä! Maailmassa on isompiakin asioita murehdittavaksi.

    Ja mainostulo ainakin Googlen AdSensen kautta syntyy tosiaan silloin kun mainosta klikkaa. Olettaisin näin olevan myös muiden kanssa.

    VastaaPoista
  7. Voi että, minäkin olen ihan "hullun lailla" käynyt niitä linkkejä klikkailemassa. Mutta, ajattele: niin moni tykkää sinusta, että heti kun kuuli tuosta linkkiasiasta, alkoi klikkailla niin että googlekin hermostui. :) Ota se tästä tapauksesta mukaasi ja anna muun mennä menojaan. :)

    VastaaPoista
  8. Suurin piirtein näin sitä olen ajatellutkin.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.