perjantai 13. tammikuuta 2012

365 päivää Iskän matkassa

365 päivää. Se on vuosi. Tänään tuli vuosi täyteen siitä, kun aloitin blogin kirjoittamisen. Mitä se on minulle antanut? Se on antanut minulle joukon uusia ystäviä, joiden kanssa olen jakanut ilojani ja surujani. Laali, Salix, Aili Inkeli, MarLi, hiikkis ja monia muita. Kiitos teille. Se on myös opettanut minulle tosi paljon ruuanlaitosta. Kun aloitin sanoin, että en osaa kokata. Osaan vain laittaa ruokaa. Nyt olen alkanut päästä myös pikkuisen jyvälle kokkaamisesta. Olen aina ollut  sitä mieltä, että puhumine auttaa aina. Omaa elämääni on myös keventänyt kirjoittaminen. Sillä on selvästi ollut terapeuttinen vaikutus. Ja mikä hauskinta: perheeni on viimeisen vuoden aikana saanut noin 330 erilaista ateriaa. Vain viisi kertaa on tullut täydellinen epäonnistuminen. Loput ovat olleet enemmänkin makukysymyksiä. Tänään sitten juhlistimme merkkipäivää. Söimme makaronia ketsupin kera ja mikrossa lämmitettyjä Euroshopper-lihapullia. Vähän salaattia ja Lidlin perunasalaattia. Kaikki sanoivat, että tosi hyvää. Vaihtelu virkistää!

Mitä sitten tästä eteenpäin? Blogi muuttuu lähtökohtaisesti joka toinen päivä päivittyväksi. Aina ei voi tehdä uutta. Jää lapsille kotiruokaperinne muuten syntymättä. Ja toisaalta kyllä se kaiken touhun keskellä ottaa tämä jokailtainen kirjoittaminenkin oman aikansa. Luempahan vaikka tuon puolen metrin lahjaksi saatujen kirjojen läjän tässä lähiaikoina. Seuraa lähiaikojen projekti on rakentaa tähän blogiin ihan kunnollinen sisällysluettelo. Onpahan helpompi löytää ihan reseptejäkin. Olen kyllä tajunnut, että monelle teistä lukijoista insertit ovat itse asiassa olleet se juttu, ja reseptit ovat sitten ikäänkuin siivellä. Kolmas aiheeseen liittyvä juttu on näiden tekstien työstäminen tämän vuoden aikana kirjaksi. Ajattelin painattaa lapsille ja joillekin lähimmäisille omakustanteen. Saavatpahan lapset aikanaan tuntea jälkihäpeää, kun lukevat omista toilailuistaaan ja isän tuntemuksista! Ja kait nämä tekstit jollain tapaa avaavat minua myös ihmisenä.

Tilastoina vuosi näyttää Bloggerin mukaan seuraavanlaiselta:

vajaa 50 000 sivustonäyttöä

Katsojien top 10 maittain:

Suomi

Yhdysvallat

Ruotsi

Saksa

Venäjä

Norja

Alankomaat

Britannia

Tanska

Ranska
 
Suosituimmat hakusanat, joilla blogi löydetty:
iskä kokkaa








iskakokkaa









iska kokkaa









sinihomejuustokastike









katkarapurisotto









pelmeeni









iskäkokkaa









friteeratut katkaravut









iskakokkaa.blogspot.com









lasinsulatusuuni
 
Suosituimmat tekstit:

Kotiteollisuus grillimakkara - makutesti
Pelmenit - пельмени
Miehiset Runebergin tortut
Nopea sinihomejuustokastike
Miksi kokkaan
Astianpesukone ja ruuanlaitto
Takki tyhjä
Tää mopon perkele ei kule ku neljääkymppiä!
Pitkä viikonloppu ja viikon ruokalista
Lähiruokaa pöytään

Eniten on tullut kirjoiteltua seuraaviin kategorioihin:

Eli näin se meni.

Seuraavan viikon ruokalista:

Lauantai     Maklouba-lammas
Sunnuntai   Einesmaksalaatikkoa
Maanantai  Ulkofilepihvi ja perunoita, pippurikastiketta
Tiistai         Mama's nuudeleita
Keskiviikko Meksikolainen lasagne
Torstai        Sillilaatikko
Perjanatai   pannaripizzaa





10 kommenttia:

  1. Onnea 1-vuotiaalle! Minä vasta löysin blogisi, mutta olen kyllä kuluttanut aikaa lukiessani sen melkein kokonaan läpi, niin koukuttava se on :)

    Kaikkea hyvää koko perheellesi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vaan onnitteluista. Kiva, että löysit ja innostuit lukemaankin. Käy kommentoimassa toistekin. Kommentithan ne ovat kirjoittajan suola.

    Minä muuten löysin blogisi joskus viime syksynä. Olkoonkin, että en lue aktiivisesti mitään blogeja. Aika ei yksinkertaisesti riitä.

    VastaaPoista
  3. Maisteri Siiskonen toivottaa hyvää syntymäpäivää blogille, mikä on antanut minulle ja omille pojilleni monia hyviä ruokaresettejä...monet on kokeiltu ja hyviksi todettu!

    Koita jaksaa painaa tästäkin eteenpäin samalla sykkeellä ja muista, että monet herkulliset ruokalajit ovat vielä kokeilematta...tiikerihairisotto,gulassi ja itämainen/karibialainen keittiö. Australialaiset kengurupihvit lienevät myös kokeilemisen arvoiset?

    PS. Yksi kappale omistuskirjoituksella varustettu Iskä kokkaa-kirja tilattu tänne Lappeenrannan suuntaan!

    VastaaPoista
  4. Hei!
    Kirjatilaus täältäkin :)
    Ja onnea ykkösestä - hienoa, että aloitit tämän kirjoittelun meidän kaikkien ja kaiketi myös itsesi iloksi!
    Jaksaa jatkaa, joohan...!

    VastaaPoista
  5. Onnea!

    Kiva tuo kirjaidea! Julkaise se ihan oikeasti, en usko että edes omakustanteena tarvitsee tehdä, on sen verran mukavaa tekstiä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie komppaan Laalia tässä asiassa, äkkiseltään uskoisin, että joku kustantaja voisi olla hyvinkin kiinnostunut tämän blogin saattamisesta kirjaksi. Mutta olisihan se toisaalta vielä julkisempaa elämänsä jakamista, asiaa on pohtinut mm. Adoptiomatka-blogin Anna, jonka blogista muokattu kirja julkaistiin joku aika sitten.

      Mutta pääasia, että ruoka ei lopu pöydästä ja että me lukijat pääsemme aina välillä mukaan :)

      - minna

      Poista
  6. Kiitos tästä blogista, onni on ollut tämä blogimerestä löytää ja minähän löysin tämän hakusanalla "lasinsulatusuuni" :)
    ONNEA ja menestystä 1-vuotiaalle, tämä on varmasti ollut itsellesikin hyvä henkireikä, vaikka on aikaasi syönytkin.

    Viime yönä näin unta, ettn pengoin kanssasi teidän autotallia. Tänään teen loton, että se lottovoitto mahdollistaa sitten tuon unen toteutumisen käytännössä, tiiät kyllä mikä siellä tallissa mun sormia syyhyttää :)

    Kirjatilaus tottakai täältäkin, omistuskirjoituksella :)

    Mukavaa viikonloppua ja leppoisaa mieltä!

    VastaaPoista
  7. Muista laittaa siihen kirjaan d:t ja t:t kohdalleen, ettei perinteet toistu :) Nimittäin, ettei kirja päädy roviolle :)

    VastaaPoista
  8. Huikea vuosi sattumuksineen keittiössäsi ja muutenkin, kiitos sen jakamisesta! On ollut ilo tutustua persoonaasi ja paljon olet antanut ajattelemisen aihetta elämänmenoon. Sinulla on kirjoittamisen lahja, onneksi et tyystin blogiasi lopeta.

    Myös minä veikkaan, että kirjallesi olisi lukijoita laajemminkin kuin lähipiirissäsi ja meissä blogiisi koukuttuneissa. Kannattaa harkita.

    Mukavia vapaapäiviä blogista kirjapinon parissa!

    VastaaPoista
  9. Onneksi olkoon ja suuret kiitokset hienosta blogista!

    On ollut mielenkiintoista lukea ilot, surut ja ihan tavallista arkea perheestä ja samalla olen saanut monta uutta reseptiä testattavaksi.

    Keittokirja kiinnostaa minuakin, vaikka kirjahylly pursuaa niitä, niin lisää haluan aina. Keittokirjat ovat vähän niin kun kengät, käsilaukut ja vaatteet. Niitä ei voi olla liikaa :)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.