sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Helppo, halpa, nopea ja ravitseva ruoka

Viime syksynä roikuin Pohjois-Karjalan keskussairaalan teho-osastolla kuilun partaalla. Jäänkö henkiin vai en? No, erilaisten koukeroiden jälkeen henkiin jäin. Niistä on tarinoitu jo aiemmin eikä sen enempää. Pitkin talvea on kuitenkin ollut kontrollia kontrollin perään ja välillä on otettu röntgenkuvaa ja välillä viipalekuvaa. Maaliskuussa sain lopettaa lääkkeiden syönnin. Huhtikuussa totesivat keuhkolaajentuman. Nyt sitten perjantaina oli jälleen kontrollikäynti. Ilon päivä! Lääkäri totesi, että olen parantunut syksyisestä taudista. Uusimisen riski tosin on olemassa, mutta kuulemma, jos ei kahden vuoden aikana alkuperäisestä taudista uusi, niin voi olla huoletta. Eli, jos ei 2015 syksyyn mennessä uusi, niin voin 2016 kesälle suunnitella vapaasti kunnon motskariretkiä. Ja vituttihan se tuo keuhkolaajentuma, kun on kuulemma vain ja ainoastaan tupakoinnin aiheuttama. 36 vuotta tuli vedeltyä aski päivässä. Mutta siinäkin on lääkärin mukaan se hyvä, että ei kuulemma nykytietämyksen valossa etene, jos on lopettanut tupakoinnin. Minä lopetin neljä vuotta sitten vapaaehtoisesti. Ei tarvitse nyt pakon edessä rimpuilla. Piti perjantai-iltana kilistää itsensä kanssa tästä ilosta laisillinen ihan kolmen tähden juomaa.

Nyt on kuitenkin palattu arkeen ja tänään syötiin

Unelmalaatikkoa

2 isoa rasiaa raejuustoa
öljyä vuoan voiteluun
400 g jauhelihaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 tl oreganoa
2 sipulia silputtuna
2,5 dl:n tölkki kolmen juuston ruokakermaa
3 munaa

Paista jauheliha pannulla, mausta pippurilla, suolalla ja oreganolla. Kuullota sipulit öljyssä. Voitele uunivuoka. Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Kaada kaikki ainekset vuokaan ja sekoita. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia eli sen aikaa, että pinta alkaa kauniisti ruskettumaan. Tarjoile

Hyvää äänin 2 - 1. Äiskä ei jostain kumman syystä pitänyt jauhelihasta ja rankeerasi asteikollaan neljännen ja viidennen luokan välille. Ulkonäkö ei sallinut kuvausta. Varsinaista opiskelijaruokaa tästä saa, kun korvaa jauhelihan tonnikalalla tai broilerisuikaleilla. Tuon kolmen sipulin kermankin voi aivan hyvin korvata vaikka maidolla ja raastaa sekaan halvinta emmentalia - jos haluaa. Ja makua voi säätää mieleisekseen vaihtelemalla pippurin ja oreganon kaveriksi jotain muuta. Eli todellinen unelmalooda!

3 kommenttia:

  1. Laitetaankos raejuustokin vuokaan, vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu juu! Kaikki sekaisin vuokaan ja vuoka uuniin. Kokeile, niin yllätyt. Luulen, että seuraavan kokeilun teen itse kalan kanssa.

      Poista
  2. Todella hieno uutinen! Nostan lasillisen tänää terveydellesi ja iloitsen. Oikein lämmintä kesän alkua teidän koko poppoolle :)
    T. Peggy

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.