keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Rasvasilli ja matjessilli

Olen aina tykännyt kalasta ja kaikesta oudosta. 80-luvun alussa löysin vanhasta keittokirjasta paistetun sillin reseptin. Joitakin kertoja jopa kokeilin ja erittäin hyväksi ja maittavaksi totesin. No kun tässä on tullut näitä vanhoja muisteltua, niin tuli mieleen valmistaa myös tätä vanhaa herkkua. Ohjeen mukaan olisi pitänyt ostaa rasvasilliä, mutta kaupassa nuukuus iski ja ostin halvempaa matjessilliä valmiina fileinä. Ja pieleen meni. Suolaisuus lähtee sillistä liottamalla, mutta se matjessillin marinadi ei! Kerran Venäjällä menin samaan halpaan. Ostin marinoituja ankeriaita ja heitin mikroon sillä seurauksella, että jäin syömättä. Lisäksi työkollektiivi oli vihainen minulle, koska mikro oli viikon pois käytöstä karsean hajun takia. Mutta takaisin asiaan. Sillin valmistus ruuaksi tapahtuu täsmälleen seuraavan ohjeen mukaan, mutta tärkeää on käyttää oikeaa rasvasilliä. Ei mitään muuta vaihtoehtoa.

Rasvasilli fileoituna
1 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 - 2 dl korppujauhoja
2 - 3 sipulia
3 - 4 dl kermaa
voita
perunoita

Laita perunat kiehumaan. Ruskista sipulirenkaat voissa. Siirrä sivuun. Sillit pitää laittaa jo edellisenä iltana joko kylmään teehen tai maitoon likoamaan. Ota ne nyt pois likoamasta. Pyörittele fileet ensin vehnäjauhoissa, sitten rikotussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kuumahkolla pannulla voissa kauniin ruskeaksi. Lisää sipulien päälle kerma ja hauduta minuutin pari. Nostele paistetut sillifileet tarjoiluastiaan ja kaada sipuli-kerma-seos päälle. Nosta kypsät perunat ja tarjoiluastia silleineen pöytään.

Koska käytimme vääränlaista kalaa, emme tykänneet kukaan. Eli pieleen meni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.