maanantai 24. lokakuuta 2011

Punainen makkarapata

Taivasteltavaa ehkä olisikin, mutta ei näitä nuorison ojentamisia jaksa aina vatvoa. Lapset kannattaa hankkia nuorena ja kaikki yhteen putkeen. Sitä ei siinä nuoruuden vauhdissa niin hyvin huomaa kaikkea lasten touhua. Pääsee helpommalla.

Ruokana meillä oli tänään 

punaista makkarapataa (riittää kuudelle)

3 keskikokoista punajuurta
3 sellerinvartta
1 tl rosmariinia
3 isoa valkosipulin kynttä
3 keskikokoista perunaa
400 g bratwurstia
loraus öljyä
2 sipulia
6 dl vettä
2 rkl riistafondia
1 tlk (500g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
2 tomaattia
kuivattua persiljaa

Kuori ja silppua pieniksi punajuuret, sellerit, valkosipulinkynnet, perunat ja sipulit. Kuumenna paistokasarissa loraus öljyä ja kumoa kasvikset ja rosmariini kasariin. Kuullottele. Pilko bratwurstit ja lisää kasvisten joukkoon. Kuullottele viitisen minuuttia. Kaada päälle riistafondi ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pienellä tulella parikymmentä minuuttia. Kaada paistokasariin tomaattimurska. Huuhtele purkki desillä vettä ja kaada vesikin kattilaan. Sekoita ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutio tomaatit ja lisää ne lopuksi joukkoon. Sekoita. Ripottele koristeeksi kuivattua persiljaa.


Äänin 4 - 0 todettiin ihan hyväksi. Vain smetanaa jäimme kaipaamaan. Kukaan ei viitsinyt hakea sitä 200 metrin päässä olevasta lähikaupasta. Äiskältä tuli kolmonen sen jälkeen, kun poistin lautaselta nesteen. On helpompi lusikoida.

1 kommentti:

  1. Hävettää tunnustaakin, että punajuuret ovat vielä jääkaapissa niiltä jäljiltä, kun piti tehdä äitisi/sinun punajuuripataa. Tein kyllä padan muuten, mutta kun ei ollut kertishanskoja enkä töissä voi olla sormet verenpunaisina, niin jäi juuret käyttämättä. Jospa huomenna muistaisin ostaa hanskat ja tämä herkullisen oloinen makkarapata tulisi tehtyä pilkulleen ohjeen mukaan. Saa pitää muistilleni peukkuja!

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.