lauantai 1. lokakuuta 2011

18 v.

Olipahan oikein mukava päivä. Juniori tuli eilen illalla kotiin Moskovasta. Omien toilailuiden muistelu sai aikaan Iskän pehmenemisen: mopo viikon pois käytöstä ja viikko arestia, josta viisi päivää ilman valvontaa. Mutta päivä oli mukava enemmänkin sen takia, että perheeseen melkein tuli yksi aikuinen lisää. Tänään nimittäin juhlittiin Marin 18-vuotissynttäreitä. Oikeasti ne ovat vasta ensi viikolla, mutta haluttiin pitää kahvikestit jo tänään, että Äiskäkin pääsee mukaan juhlaan. Kakkua en ryhtynyt itse leipomaan, sillä olemme sen aikaa, minkä olemme Joensuussa asuneet, ostaneet täytekakut Visiitistä. Tuula tekee Visiitissä kaupungin parhaat kakut, ainakin jos Iskän arviointikykyyn luotetaan. Eikä pettänyt tälläkään kertaa.

Kun vieraat olivat lähteneet, piti hirmuisella kiireellä veivata

uunigratiini 

5 isoa perunaa kuorittuna ja silputtuna
1 iso sipuli kuorittuna ja silputtuna
5 dl lihalientä
1 rkl oreganoa
400 g jauhelihaa ruskistettuna
300 g kukkakaalia
300 g parsakaalia
Juustoraastetta (minulla oli edelleen sitä mozzarellaa jääkaapissa, mutta uskon sulatejuustoa lukuunottamatta muidenkin juustojen kelpaavan.)

Kaada lihaliemi uunivuokaan. Lisää peruna- ja sipulisuikaleet sekä oregano. Sekoita. Seuraavaksi ruskistettu jauheliha. Älä sekoita. Ja lopuksi pinnalle kukkakaalia ja parsakaalia pilkottuna sopivan kokoisiksi palasiksi. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti. Ota vuoka pois uunista ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Ja vuoka vielä kymmeneksi minuutiksi takaisin uuniin. Tarjoile.

Äänin 4 - 0 ihan hyvää. Äiskältä kolmonen. Oli se ihan hyvää, mutta ei mikään tajunnan räjäyttävä makuelämys. Eli Äiskän kanssa samaa mieltä.

Vähän alkaa lomafiilikset painamaan pintaan. Niin paljon kaikkea muistettavaa ja touhuttavaa Äiskän kuntolomalle lähdön alla, että kuva unohtui ottamatta.

2 kommenttia:

  1. Onnea Marille! Mukavaa kuntoutumislomaa Äiskälle ja vapaata iskälle! ja onnea Juniorille kun ei saanutkaan ihan hirveitä sanktioita! Aurinko paistakoon kaikille.

    VastaaPoista
  2. http://www.youtube.com/watch?v=A9HlcOL1sc8&feature=results_main&playnext=1&list=PL47953F60D9ED00D2

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.