Ilta loppu. Puhti loppu. Ja virolainen kuukausi loppu. Kuukauden loppuhuipentumana oli ruokalistalla
Kana-klimppikeitto
400 g broilerisuikaleita
1,25 l vettä
4 perunaa suikaloituna tai kuutioituina
1 porkkana pätkittynä
2 kanaliemikuutiota
tuoretta tilliä tai persiljaa silputtuna
klimpit:
1 rkl sulaa voita
1 muna, rakenne rikottuna
suolaa
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
Sekoita klimppiainekset keskenään kulhossa. Laita kanapalat kylmään veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Poista vaahto sitä mukaa kuin sitä syntyy. Lisää liemikuutiot ja porkkananpätkät. Anna kiehua pienellä tulella viitisen minuuttia. Lisää perunasuikaleet. Kun perunat alkavat olla lähes kypsiä, on klimpinteon vuoro. Ota klimppitaikinaa teelusikalla ja laita se varovasti keiton sekaan. Odota hetki lusikkaa kiehuvassa keitossa pitäen klimpin jähmettymistä. Kun sen on tarpeeksi jähmettynyt, se irtoaa lusikasta itsestään. Kun olet saanut tarpeeksi klimppejä aikaiseksi, silppua tillit joukkoon. Anna kiehua vielä pari minuuttia ja tarjoile.
Hyvää äänin 2-1. Äiskä ei tykännyt klimpeistä ja rankeerasi neloseen asteikollaan.
Muistaakseni blogissasi on aiemminkin ollut juttua klimppisopasta. Lapsuuteni keitossa oli lihaa kanan sijasta ja jokaisessa klimpissä oli sisällä rusina. Aika hyvä yhdistelmä! Serkkuni on luvannut tehdä minulle klimppisoppaa heti kun ilmoitan tulevani, mutta aina se vain jää. Tämä virolainen versio ei ole yhtään hassumman kuuloinen, mutta olivatko klimpit läpikypsiä noin lyhyellä kiehutuksella?
VastaaPoista