torstai 10. toukokuuta 2012

Kuore nousee!

Venäjällä opin aikoinani, että kuore on tosi hyvä kala. 10 vuotta sitten, kun muutimme Joensuuhun tiesin, että kuore nousee Pielisjokeen. Joka helvatun kevät olen sen nousun missannut! Mutta en tänä keväänä. Se nousee nyt. Nyt ei jouda bloggailemaan eikä kokkailemaan. Nyt on kiire kuoretta lippoamaan.

Jatkossa saadaan ainakin paistettuja kuoreita ja kuorepottia. Mahdollisesti rantakalaa kuoreesta.

14 kommenttia:

  1. Kerran olen elämässäni kuoreen (meillä se on norssi) lippoamisen kokenut - huikeeta! Satoja kiloja saatiin pienestä joesta risaisilla haaveilla. Toivon samanlaista kokemusta Pielisjoelle!

    VastaaPoista
  2. Jännä juttu, en tiennyt että kuorettakin lipotaan, luulin että vain siikaa!

    Kalaonnea!

    VastaaPoista
  3. Kuoreen lippoaminen on ainakin täällä Pielisjoella ikiaikainen tapa.

    Ja kuore paljon mainettaan parempi kala.

    VastaaPoista
  4. Eri suunnilla kasvaneena en ole ikinä kuullutkaan moisesta... Oi kun näkis jotain kuviakin! :) Iloista kevättä! Terv. TiV

    VastaaPoista
  5. Kalaonnea!
    Ja tosiaan kuvia meille, jotka jäämme rannalle ruikuttamaan...

    VastaaPoista
  6. Ei onnistu kuvat. Kuore nousee vasta iltahämärissä. Esimerkiksi eilen illalla, jolloin virralla kävin, oli niin hämärää, ettei minun kamerallani kuvien otto onnistunut.

    Yritin etsiä tuolta nettimaailmast, mutta sama näkyy olevan tilanne muillakin.

    VastaaPoista
  7. Mikä on lippoaminen? Ymmärsin kyllä että joku kalastus keino....mutta miten?

    VastaaPoista
  8. Googlesta piti luntata mitä kuoreen lippoaminen tarkottaa ja nyt tiedän tämänkin :)

    VastaaPoista
  9. 11.5. klo 23.38

    Minun piti tänään kirjoitella postaus kuoreesta, sen lippoamisesta ja siitä, kuinka eiliset kuoreet ruuaksi rakentelin.

    Päivä meni jotenkin ihan persiilleen. Tai sitten ei. Tosi paljon sain aikaiseksi, mutta vasta nyt olisi aikaa kirjoittaa tarina. Parempi tulee, jos kirjoitan huomenna kaksi. Hyvää yötä.

    VastaaPoista
  10. Oli muuten hyvää, hienao kun naapuriinkin riitti. Ulkomuoto viritti makuhermot odottamaan muikkua, mutta se olikin jotain hieman pehmeämpää, järvisempää. Nelivuotias tunki kuoreita suun täyteen yhden maistettuaan ja totesi maun "hyväksi ja pehmeäksi."

    VastaaPoista
  11. Paistetut kuoreet maistuvat. Niitä on vain välillä vaikea saada.
    http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/145864/paistetutkuoreet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minun kohdalta saatavuusongelm talvisaikaan ainakin helpotti, kun löysin tämän mahdollisuuden ostaa kalaa Venäjältä.

      Poista
    2. Täällä Hämeenlinnan Vanajavedestä kuorre aloitti kutunsa 10.05 klo 22.40 ja 0.20 loppu. N.kolmena yöhetkenä saa lippoa. Minulla oli perhoshaavi, vähän vahvistettu vihreällä langalla. Tosi rannasta saa lipottua, tietenkin miehillä on isoja kuorrehaaveja, mutta vaatimattommamminkin saa kalaa. Nyt on 13kg, on hyvä säilyyn pakkasessakin. Keitettynä ja paistettuna herkullista.Tuore ominainaishaju on tuorekurkun tuoksuinen. Ihmiset joko tykkää herkkuna tai tympiävät vallan.

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.