Venäjällä opin aikoinani, että kuore on tosi hyvä kala. 10 vuotta sitten, kun muutimme Joensuuhun tiesin, että kuore nousee Pielisjokeen. Joka helvatun kevät olen sen nousun missannut! Mutta en tänä keväänä. Se nousee nyt. Nyt ei jouda bloggailemaan eikä kokkailemaan. Nyt on kiire kuoretta lippoamaan.
Jatkossa saadaan ainakin paistettuja kuoreita ja kuorepottia. Mahdollisesti rantakalaa kuoreesta.
Noin viisikymppisenä sain yht'äkkiä hoitaakseni perheen koko ruokahuollon. Puolessa vuodessa tuli tympääntyminen jokapäiväiseen ruuanlaittoon. Ratkaisuksi löytyi pakon kääntäminen hauskaksi. Alkoi ruuanlaiton harrastaminen. Blogi kertoo seikkailuistani keittiön kummallisuuksien parissa ja jokapäiväisestä ruuanlaitostani kaikkine omituisuuksineen. Ohjeita olen yrittänyt tähtäillä neljälle. Joskus se onnistuu, useimmiten tulee tehtyä liikaa. Yhteydenotot: cooking.snowman(at)gmail.com
Kerran olen elämässäni kuoreen (meillä se on norssi) lippoamisen kokenut - huikeeta! Satoja kiloja saatiin pienestä joesta risaisilla haaveilla. Toivon samanlaista kokemusta Pielisjoelle!
VastaaPoistaJännä juttu, en tiennyt että kuorettakin lipotaan, luulin että vain siikaa!
VastaaPoistaKalaonnea!
Kuoreen lippoaminen on ainakin täällä Pielisjoella ikiaikainen tapa.
VastaaPoistaJa kuore paljon mainettaan parempi kala.
Eri suunnilla kasvaneena en ole ikinä kuullutkaan moisesta... Oi kun näkis jotain kuviakin! :) Iloista kevättä! Terv. TiV
VastaaPoistaKalaonnea!
VastaaPoistaJa tosiaan kuvia meille, jotka jäämme rannalle ruikuttamaan...
Ei onnistu kuvat. Kuore nousee vasta iltahämärissä. Esimerkiksi eilen illalla, jolloin virralla kävin, oli niin hämärää, ettei minun kamerallani kuvien otto onnistunut.
VastaaPoistaYritin etsiä tuolta nettimaailmast, mutta sama näkyy olevan tilanne muillakin.
Mikä on lippoaminen? Ymmärsin kyllä että joku kalastus keino....mutta miten?
VastaaPoistaGooglesta piti luntata mitä kuoreen lippoaminen tarkottaa ja nyt tiedän tämänkin :)
VastaaPoista11.5. klo 23.38
VastaaPoistaMinun piti tänään kirjoitella postaus kuoreesta, sen lippoamisesta ja siitä, kuinka eiliset kuoreet ruuaksi rakentelin.
Päivä meni jotenkin ihan persiilleen. Tai sitten ei. Tosi paljon sain aikaiseksi, mutta vasta nyt olisi aikaa kirjoittaa tarina. Parempi tulee, jos kirjoitan huomenna kaksi. Hyvää yötä.
Oli muuten hyvää, hienao kun naapuriinkin riitti. Ulkomuoto viritti makuhermot odottamaan muikkua, mutta se olikin jotain hieman pehmeämpää, järvisempää. Nelivuotias tunki kuoreita suun täyteen yhden maistettuaan ja totesi maun "hyväksi ja pehmeäksi."
VastaaPoistaPaistetut kuoreet maistuvat. Niitä on vain välillä vaikea saada.
VastaaPoistahttp://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/145864/paistetutkuoreet
No minun kohdalta saatavuusongelm talvisaikaan ainakin helpotti, kun löysin tämän mahdollisuuden ostaa kalaa Venäjältä.
PoistaTäällä Hämeenlinnan Vanajavedestä kuorre aloitti kutunsa 10.05 klo 22.40 ja 0.20 loppu. N.kolmena yöhetkenä saa lippoa. Minulla oli perhoshaavi, vähän vahvistettu vihreällä langalla. Tosi rannasta saa lipottua, tietenkin miehillä on isoja kuorrehaaveja, mutta vaatimattommamminkin saa kalaa. Nyt on 13kg, on hyvä säilyyn pakkasessakin. Keitettynä ja paistettuna herkullista.Tuore ominainaishaju on tuorekurkun tuoksuinen. Ihmiset joko tykkää herkkuna tai tympiävät vallan.
PoistaNäin se menee.
Poista