Kyllä nyt taas kertaalleen tuntuu, että joku istuu tuotta olalla ja höpöttää koko ajan "hop, hop". Kun telkkarista aikaan alkoi kuulua tuo norjalaisten kannustushuuto, innostui Revon Pekka-vainaa aiheesta niin paljon, että kulki lopun elämäänsä Hop-hop-Pekon nimellä. Liekö Pekon henki, mikä minuakin hoputtaa. No, muistetaan tämä, kun tammikuun pakkasilla alkaa pitkästyttämään.
Joskus olen sanonut, etten osaa kokata, kun laitan vain toisten tekemien reseptien pohjalta ruokaa. Tänään sitten kokkasin oikeasti. Parikymmentä vuotta sitten syötiin Äiskän kanssa Petroskoissa todella hyvää tattipataa. Sitä tavottelin mielessäni, kun tänään virittelin oman version aiheesta
sienipata
500 g karjalanpaistilihoja
noin 4 dl liotettuja suolasieniä
4 perunaa
3 porkkanaa
2 sipulia
palanen mukulaselleriä
1 tl suolaa
10 maustepippuria
Kuori ja pilko juurekset. Laita kaikki ainekset uunikulhoon. Sekoita. Mausta suolalla ja pippureilla. Lisää kiehuvaa vettä sen verran, että kaikki tavarat peittyvät. Hauduta 150 asteisessa uunissa kolme tuntia. Tarjoile.
Ihan hyvää äänin 4 - 1. Äiskä ei tykännyt, erityisesti sipulit olivat vastenmielisiä. Lapset eivät tykänneet sienistä, mutta muuten oli kuulemma tosi hyvää. Marin kaveri söi muittenkin sienet. Ja minä tykkäsin muuten. Todellista kiireisen päivän ruokaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.