Tänään oli sitten aidosti sellainen tunne, että kyllä tämä elämä tästä pikkuhiljaa helpottaa. Juniori lähti kolmen junalla Vantaalle kaverinsa luo viikonlopuksi. Minulla oli joitan jo kauan roikkuneita asioita mielessä, kun tultiin Marin kanssa samaan aikaan kotiin. Iskin Marin kouraan keittokirjan (Midi Vuorela (toim.), 2006, 40 kaupunkilaisten kauhanvarressa) ja sanoin:"Laittaisitko noita kirjolohinuudeleita sillä aikaa kun käyn asioilla. Minä voin sitten lenkittää koiran." "Käyhän se" sanoi Mari. Homma toimi oikein hyvin. Asiat tulivat hoidettua. Ruoka tuli tehtyä - oli vieläpä oikein hyvää. Ja lopuksi vielä Mari vaihtoi koiran lenkityksen keittiön siivoamiseen. Näin tämän täytyy toimia. Yhteistyössä.
Kirjolohi-nuudeliwokki (neljälle)
lähde: ym. kirja, reseptiä muokattu vain sen verran, kuin ruokakaapin sisältö on vaatinut.
2 l vettä
1 tl suola
250 g nuudeleita
300 g marinoituja lohisuikaleita
2 tl currya
1 tl kuivattua korianteria ja toinen ruohosipulia
ruilautus sitruunamehua
maun mukaan soijakastiketta
Kiehauta nuudelit suolavedessä. Siirrä kattila sivuun. Ruskista lohisuikaleet paistokattilassa. Lisää curry, korianteri, ruohosipuli ja sitruunamehu. Valuta nuudelit ja sekoita ne lohisuikaleiden kanssa. Mausta soijakastikkeella. Tarjoile salaatin kera.
Hiton hyvää äänin 3 - 0. Ja Äiskän asteikolla kakkonen. Tehkää ihmeessä itsekin.
Noin viisikymppisenä sain yht'äkkiä hoitaakseni perheen koko ruokahuollon. Puolessa vuodessa tuli tympääntyminen jokapäiväiseen ruuanlaittoon. Ratkaisuksi löytyi pakon kääntäminen hauskaksi. Alkoi ruuanlaiton harrastaminen. Blogi kertoo seikkailuistani keittiön kummallisuuksien parissa ja jokapäiväisestä ruuanlaitostani kaikkine omituisuuksineen. Ohjeita olen yrittänyt tähtäillä neljälle. Joskus se onnistuu, useimmiten tulee tehtyä liikaa. Yhteydenotot: cooking.snowman(at)gmail.com
torstai 23. helmikuuta 2012
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.