Äänestys on päättynyt. Niukkaakin niukemman voiton vei DDR eli maaliskuun teemamaa on edesmennyt Saksan demokraattinen tasavalta eli Itä-Saksa. Hieman minua ihmetyttää noiden äänien jakaantuminen hyvin voimakkaasti kahden maan kesken...
Näillä kuitenkin jatketaan.
Maaliskuu DDR
Huhtikuu Ranskalainen talonpoikaisruoka
Toukokuu Virolainen keittiö
Kesäkuu Saksalainen keittiö
Heinäkuu Georgialainen keittiö
Elokuu Namibialainen keittiö
Syyskuu Muncheniläinen keittiö
Lokakuu Suomalainen kotiruoka
Marraskuu Portugalilainen keittiö
Joulukuu Venäläinen keittiö
Tammikuu Wieniläinen keittiö
Noin viisikymppisenä sain yht'äkkiä hoitaakseni perheen koko ruokahuollon. Puolessa vuodessa tuli tympääntyminen jokapäiväiseen ruuanlaittoon. Ratkaisuksi löytyi pakon kääntäminen hauskaksi. Alkoi ruuanlaiton harrastaminen. Blogi kertoo seikkailuistani keittiön kummallisuuksien parissa ja jokapäiväisestä ruuanlaitostani kaikkine omituisuuksineen. Ohjeita olen yrittänyt tähtäillä neljälle. Joskus se onnistuu, useimmiten tulee tehtyä liikaa. Yhteydenotot: cooking.snowman(at)gmail.com
Mielenkiintoinen kuukausi siis edessä! Hauska on myös nähdä, miten DDR-safka eroaa munchenilaisesta ja saksalaisesta sapuskasta. Portugalilaiseen ruokaan on myös suuret odotukset. Piri-pirikana löytyy varmaankin listalta?
VastaaPoistaDDR-ruuasta oli vast'ikään jossakin juttua. On periaatteessa melko yksinkertaista ja konstailematonta perusruokaa. Jos sitten taas katsotaan, kuinka saksalainen ja muncheniläinen ruoka eroavat toisistaa, lienee ero hiuksenhieno näin suomalaisesta vinkkelistä katsottuna. Mielestäni jutun juju on saksalaisten hyvin pitkälle menevä paikallisuuden vaaliminen. Oman alueen jutuista ollaan aidosti ylpeitä.
PoistaMitä taas tulee portugalilaiseen ruokaan, niin en sitä suuremmin tunne. Kaveri vain kävi työmatkalla Portugalissa ja toi paikallisen keittokirjan tuliaisina.
Nuoruudessa kaverit vetivät piriä minkä ehtivät ja isoisäkin kertoi kaukopartiomiesten sitä käyttäneen. Kanan yhteydessä taitaa kuitenkin viitata johonkin ihan muuhun. :)
Mennessä nähdään.
Vaikka itsellänikin sekunnin murto-osan piristä tuli hiukan toisenlaisia mielleyhtymiä, tykkään kuitenkin kyseisen Chilin muistakin nimistä: peri peri ja etenkin pili pili, josta isäntä totesi ettei tarvitse loukata sentään :D
PoistaEttei isäntä ihan kokonaan loukkaantuisi, voi hänelle kertoa, että chili on mielenkiintoinen kasvi.
PoistaToisin kuin perunassa, chilissä ei niinkään tärkeätä ole koko, vaan tulisuus. Ja minkä tulisempi chili, sitä tärkeämpää on hallita oikea valmistustekniikka.
Tuohon piripirikanaan en ole vielä tutustunut. Jos on kovasti tulinen, en viitsi sitä ryhtyä värkkäämään. Jää Marin ja minun kahdeltaan syötäväksi.
Ruokavuosi näyttää houkuttelevalta! Ehkä kaksi kärkipään maata viehättävät "outoudellaan". Äkkiseltään ei netistä tule haettua juuri niiden reseptejä, ellei ole henk.koht. kiinnostusta.
VastaaPoistaViimeiset neukkusapuskat olivat oiva loppu teemakuukaudelle. Ensi kesänä on pakko päästä tattijahtiin!!
Tattikeitolle tuli paras kiitos Pietarista. Auktsyonin Diman sisarenpoika kävi kylässä. Totesi, että on kuin kotiin tulisi, kun tullessa oven avattuaan haistaa keiton hajun!
PoistaRuokana oli lämmitettyä tattikeittoa alkuruokana.
Ja Venäjä-ihmiset varmaan muistavat 80-luvulta tutun ja vieläkin keikkaa heittävän rokkibändin Ayktsyon. Nettisivut löytyvät täältä:
http://www.auktyon.com/cd/bodun.htm
Mielenkiinnolla odotan ruokavuotesi etenemistä, mää äänestin Namibiaa ihan vaan sen vuoksi, ettei tullut mieleeni yhtään namibialaista ruokaa :) tosin en oo kyl koskaan käynyt namibiassa syömässä, etten tiiä mitä ne siel syö muuta kuin riisiä :)
VastaaPoista