keskiviikko 25. toukokuuta 2011

VHH - elkää naurako!

Olen viimeisen vuoden aikana saanut kuulla tosi monen kohtaamani ihmisen siirtyneen noudattamaan vähähiilihydraattista ruokavaliota. Mielestäni se on periaatteessa ihan hieno juttu. Mutta kun Hoitsu tulee jonkun dieettimehupullon kanssa meille neljäksi tunniksi, niin se on kyllä pyrkinyt hymyilyttämään minua. Joskus on jopa tullut leukailtua asiasta. Nyt kun sitten tuli tuo Äiskän painonpudotusasia ajankohtaiseksi, niin piti minunkin nöyrtyä. Jotenkin tuntui luontevalta käydä ostamassa "Hyvän olon keittokirja". Enkä muuten varmasti aio ryhtyä miksikään vhh-friikiksi. Vähän kerrassaan. Vaikka yksi ateria viikossa. Katsotaan, minkä verran täytyy muuttaa tottumuksia, että jotain alkaa tapahtua.

Tänään kuitenkin söimme vanhan vallan aikaista soijakanaa:

Ainekset neljälle,

450 g broilerisuikaleita
öljyä
3 - 4 valkosipulin kynttä
1 dl soijaa
1 dl vettä
2,5 dl ruokakermaa
1/2 tl mustapippuria
1tl (runsas) currya
1/2 tl inkivääriä
100 g valkosipulilla maustettua tuorejuustoa

Viipaloi valkosipuli. Kypsennä pannulla öljyssä broilerisuikaleet ja valkosipuli. Sekoita kattilassa soija, vesi, kerma ja mausteet. Lisää kypsät broilerinsuikaleet valkosipuleineen. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää vielä tuorejuusto ja sekoita sen verran, että juusto leviää tasaisesti kastikkeeseen.

Keitä kaveriksi riisiä. 4 - 0 hyvää, Äiskän asteikolla 3.

PS. Soija teki kastikkeesta melko suolasen. Koko illan sai mättää vettä kitaan.

PS.2 Olisi tosi kiva juttu, jos sieltä USA:sta, Briteistä, Tanskasta ja Saksastakin joku aina välillä kommentoisi tai laittaisi sähköpostiin hyviä ja suomalaisittain outoja reseptivinkkejä. Suomesta ja Ruotsista tämä jo pelaakin. 

8 kommenttia:

  1. Tuohan oli jo melkein VHH-resepti.....joten älä huoli, kohta teet vallan VHH´ta :)

    VastaaPoista
  2. Niin ei kait tuo enää ollut muusta kuin lisäkkeistä kiinni.

    VastaaPoista
  3. Olipa taas hyvä ja yksinkertainen ohje! Suosittelen lämpimästi, että joku Äiskän tapaukseen perehtynyt ravitsemusterapeutti jeesaa asiassa. Jos lääkkeet kerryttää nestettä, niin sille ei sulin käsin mahda millään dieetillä yhtään mitään ilman asiantuntijan ja lääkärin neuvoja. Ressiä vaan pukkaa pahimmassa tapauksessa eikä sitä toivo kukaan! Syödä pitää, ruoan pitää olla hyvää eikä nälässä saa olla. Niin kerta!

    VastaaPoista
  4. Jotakuinkin noin, Aili. Ensin katsomme mitä saamme itse aikaiseksi parin kolmen kuukauden aikana ja sitten lääkärin pakeille.

    VastaaPoista
  5. Sanovat muuten että chili on hyvä syödä jos laihduttaa, pistää kuulemma liikennettä kroppaan. Allergian takia en voi testata, mutta kokki-ystävä on kertonut näin. Jos Äiskä tykkää chilistä, niin sen lisääminen ruokaan voisi auttaa.
    Mutta voihan olla, että taikasana piilee keitossa, rusleivässä ja piimässä!

    VastaaPoista
  6. Mennessä nähdään, mikä parasta on.

    VastaaPoista
  7. Totuushan valitettavasti on se, että iän myötä meillä naisilla on todela helppoa saada lisää kiloja, mutta se pois saaminen on lähes mahdotonta (ja sitten tietty lääkkeiden vaikutus lisäksi).

    Pitäisikö nyt sinulle keksiä joku Suomenruotsalainen resepti??? Onko sinulla sellaisia?

    VastaaPoista
  8. Kaikki uusi on kokeilemisen arvoista.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.