sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Iskä kokkaa taas!

Aloitetaan näin tauon jälkeen hieman varovasti, olo on sen verran säikky. Pietarissa tuli käytyä, laivan osat ja ampiaistarhausjutut löydettyä. Sotalaivatehtaassakin käytiin, eivät myyneet meille mitään. Neuvoivat kyllä missä myydään. Ruoka oli hyvää, yhden reseptinkin sain. 

Tänään kuitenkin syötiin vanhojen ohjeiden antimia.

Banaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapata. Kaveriksi voit keittää riisiä.

Ainekset

400 g naudanlihasuikaleita
3 dl vettä
1 tl suolaa
muutama valkopippuri
1 sipuli
öljyä
2 tomaattia
1 rkl tomaattipyreetä
2 dl kookosmaitoa
3 banaania
1/4 tl valkopippuria

Laita vesi kiehumaan kattilaan. Lisää siihen suola ja pippurit. Kun vesi kiehuu, lisää vielä lihat. Anna kiehua pienellä teholla kannen alla 45 minuuttia. Viipaloi kuorittu sipuli ja lohko tomaatit palasiksi. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit. Lisää joukkoon tomaattilohkot, tomaattipyree ja lihat sekä pari desiä lihan keitinlientä. "Kaada" joukkoon kookosmaito ja hauduta vielä 10 minuuttia. Kuori banaanit ja leikkaa ne sentin pätkiksi. Lisää juuri ennen tarjoilua pannulle ja mausta koko komeus teelusikan kärjellisellä valkopippuria ja ripauksella suolaa.

Äänin 3 - 0 tosi hyvää. Äiskä on siellä kuntolomalla, niin asteikko ei ole käytössä. 

Niin. Valokuvia ei tule nyt sitten ennen kuun vaihteen tilipäivää. Taskuvarkaat veivät kamerakännykkäni Viipurin metrotunnelin suulla.

1 kommentti:

  1. Tämä kuulostaa ihan hyvälle. Banaania ei ole tullut käytettyä kuin kaikkeen makeaan, mutta arvatenkin sopii hyvin myös suolaisiin ruokiin, kuten moni muukin hedelmä. Pitää ehdottomasti joskus vielä kokeilla.:)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.