lauantai 28. toukokuuta 2011

Pähkinäkanaa

Kerroin tekstissäni Rahasta, rakkaudesta ja kalakeitosta paniikkivaiheesta, joka seuraa puolison vakavaa sairastumista. Se kesti vähän laskentatavasta riippuen kahdesta neljään viikkoon. Saarioisten pizzan hakukin lähi-Siwasta tuntui välillä raskaalta. Mutta sitten alkoi kyllä me selvitään -vaihe. Kaikki piti ylisuorittaa. Kämppäkin taidettiin siivota kahdesti viikossa (no ei onneksi oikeasti, mutta melkein). Piti näyttä itselle ja kaikille muillekin, että ei maailma tähän kaadu. Ja että elämä jatkuu. Toistelinkin ensimmäisen kuukauden Tuntemattoman sotilaan kapteeni Kaarnan lausetta: "Ei saa jäädä tuleen makaamaan". Viime itsenäisyyspäivänä kävin viemässä esikuvansa kapteeni Kärnän haudalle kynttilän. Mutta väsyhän siitä tuli - ylettömästä yrittämisestä. Vaihe päättyi siihen, kun otin puhelimen käteen ja soitin siivoojalle: Alkaisitko käymään meillä kerran viikossa? Ja siivooja alkoi. Oli muuten paras juttu, mitä olen viime vuosina itselleni housut jalassa tehnyt.

Tänään söimme afrikkalaisittain valmistettua Pähkinäkanaa

Ainekset
450 broilerin suikaleita
2 dl pähkinärouhetta (resepti neuvoo käyttämään maapähkinöitä, mutta minulla sattui olemaan vain hasselpähkinöitä)
1 hyvin silputtu sipuli
4 pieniksi pilkottua perunaa (tai yksi bataatti, minä käytin kuitenkin kotimaista perunaa)
suolaa ja pippuria maun mukaan (1 tl suolaa ja 1 tl pippuria on aika hyvä)
uskalluksen mukaan korianterin lehtiä silputtuna (jos laitat liikaa, niin maistuu tiskivedelle. tai siis sille, mille tiskivesi haisee)
1 tl currya
4 kovaksi keitettyä munaa
riisiä

Hauduta kanapaloja pienessä määrässä vettä noin puoli tuntia. Lisää pähkinät, sipuli, perunat, suola, pippuri ja korianterin lehdet. Laita kansi päälle ja hauduta kunnes perunat ovat kypsät. Lisää vettä, jos alkaa mennä kuivaksi. Lopuksi lisäsin vielä teelusikallisen currya. Tarjoile siten, että laitat lautaselle vähän keitettyä riisiä, keitetyn ja viipaloidun kananmunan, ja sitten päälle kanamössöä.

Hyvää-pahaa-äänestys: 1 - 3. Mari tykkäsi, muut olimme sitä mieltä, että ei tarvitse toiste tehdä. Äiskän asteikolla meni kolmosen ja nelosen väliin. Kokeilkaa itse, mäne ja tiijä vaikka tykkäsittä.

Niin. Tulihan sitä eilen illalla ahkeroitua taas viikon ruokalista:

Lauantai: afrikkalainen pähkinäkana
Sunnuntai: nacho-hässäkkä ja uunissa paistettuja chilejä
Maanantai: Georgialainen kanakeitto (gruusialainen on neuvostoaikaista venäläistämispolitiikkaa)
Tiistai: spagetti puttanesca
Keskiviikko: makkaraa ja paprikakastiketta saksalaisittain. Kukkakaalimuussia.
Torstai: papuja tomaattikastikkeessa

Iskä Kokkaa löytyy nyt myös facebookista. Tulkaa tekemään yhdessä sisältöä. 

2 kommenttia:

  1. Nam, minä taidan uskaltautua kokeilemaan :) Kuulostaa meinaan herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. On vähän semmonen joko-tai ruoka. Ole varovainen korianterin määrässä.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.