sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Poliiseja ja broileripataa

No tätä se minun eilinen tuumailuni tiesi. Juniori tuli eilen illalla kymmenen aikaan illalla kruunun kyydillä kotiin. 0,7 promillea veressä. Oli poika ottanut ekat kännit. Sinänsä en asiasta yllättynyt. Enemmänkin olen jo odotellut, milloin homma sattuu kohdalleen. Poliisit kertoivat, että oli Juniori ressukka itkenyt koko matkan kotiin, että kun Äiskä on sairas ja hän tällä tavalla tuottaa Äiskälle huolta. Oli illalla tosi hädissään - ja myöhemmin illalla tosi nöyränä, kun luuttusi oksennuksia lattialta. Äiskän kanssa siinä sitten tuumailtiin, että mitä tehdään. Aamun koittaessa Juniori tuli itkien kertomaan, että ei mennyt putkeen ja että on tosi pahoillaan. No mikäs siinä tiukka puhuttelu ja elämä jatkuu. Vielä kun saisi pari vuotta menemään, niin eiköhän tämä Iskäily sitten alkaisi vähän helpottamaan.

Ruokapuolella touhuttiin mantelista broileripataa tai -risottoa, ihan kummaksi häntä nyt tahtoo sanoa.

Ainekset, kahdeksalle

400 g broilerisuikaleita
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
4 rkl voita
4 dl riisiä
8 dl vettä
400 g jauhelihaa
1/2 tl maustepippuria
1/2 tl suolaa
100 g manteleita
50 g pistaasipähkinöitä
35 g pinjansiemeniä

Keitä vesi ja laita riisi kiehumaan. Ruskista broileripalat kahdessa ruokalusikallisessa voita, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kattilaan. Ruskista jauheliha ruokalusikallisessa voita, mausta pippurilla ja suolalla. Kaada kattilaan broileripalojen päälle. Kun riisi on kiehunut kymmenisen minuuttia, kumoa sekin kattilaan. Jatka keittämistä niin kauan, että loputkin riisin mukana olleet vedet ovat kadonneet. Paista ruokalusikallisessa voita mantelit, pistaasit ja pinjansiemenet. Kaada kattilan sisältö tarjoiluastiaan ja siemenpaistos pinnalle. Ja sitten syömään.

Äänin 5 - 0 todettiin, että mautonta perusruokaa, joka tuskin on pahaa kenestäkään. Äiskä luokitteli kolmoseen. Oikeastaan nuo siemenpaistokset ovat ihan turhaa rahan menoa. Lopputulos ei isommin kärsi, vaikka jättää poiskin. Tuskin tulee heti huomenna uudestaan tehtyä.

2 kommenttia:

  1. No voihan sentään :(
    Mutta...jos nyt äitinä (poika täyttää 18 joulukuussa) saan kommentoida sen verran.....Teidän poika vaikuttaa sen verran fiksulta (vaikka meni ja joi vappu-marinaadia) että uskoisin että hän sai kunnon opetuksen ja pysyy nyt poissa marinaadeista parikin vuotta.
    Morkkis vaikuttaa olevan sen verran paha, että hän kyllä muistaa tuon pitkään (toivottavasti myös hänen kaverit sai yhtä hyvän opetuksen).

    VastaaPoista
  2. Tämän varaan minäkin laskin.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.