tiistai 24. toukokuuta 2011

Johan nyt myrkyn lykkäs

Nyt tuli Iskälle paha rasti! Äiskän paino on noussut liikaa. Kyllähän minä sen tiesin ja vähin erin on yritetty asialle jotakin tehdäkin. Nyt kuitenkin olivat laitoskuntoutusjaksolla sopineet Äiskän kanssa seuraavan puolen vuoden jakson päätavoitteeksi painon pudottamisen tai ainakin nousun pysäyttämisen. Sinänsä ihan hyvä, sillä olen ollut jo jonkin aikaa huolissani asiasta. Äiskä painoi sairastuessaan 63 kiloa ja nyt 81. Pituutta 165 senttiä. Liika paino alkaa pikkuhiljaa haittaamaan kuntoilua ja kuntoutumista. Eikä enää voi käyttää niin nättejä vaatteita kuin ennen. Osa painonnoususta selittyy nestettä kerryttävillä lääkkeillä. Äiskä syö erittäin pieniä annoksia. Eli tiukka tehtävä edessä, mutta yritetään kuitenkin. Tänään söimme kuitenkin vanhalta pohjalta laaditun listan mukaan 


Pinaatti-juustopastaa

Ainekset, viidelle
500 pinaatti fettucine-tuorepastaa

kastike:

150 - 250 g pinaattia
200 g maustettua tuorejuustoa (esimerkiksi yrtti tai ruohosipuli)
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

lisäksi parmesaaniraastetta pöytään

Keitä pasta kypsäksi eli pari kolme minuuttia. Sulata sillä aikaa kun pasta kiehuu, pinaattipalat kattilassa ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta kastike mustapippurilla ja vähän voit ripsauttaa myös suolaa. Jos kastike menee oikein jäykäksi, ohenna sitä pastan keitinvedellä. Valuta keitetty pasta ja sekoita kastike kuuman pastan joukkoon. Tarjoa välittömästi parmesaaniraasteen kanssa.

4 - 0 hyvää, Äiskän asteikolla 3 ja vähän päälle.

9 kommenttia:

  1. Täältä http://karppaus.info/resepti/ olen viime aikoina hakenut reseptejä, muutama kilo on kivasti hävinnyt :) mutta monta pitää vielä saada pois....täytyy vaan tsempata! Tsemppejä teillekkin!

    VastaaPoista
  2. Minulle taas ei tehonnut karppausdieetti ollenkaan, mutta ne reseptit on hyviä! Kiloja sain alas erilaisilla (itsetehdyillä)keitoilla ja ruisleivällä, ruokailuväli max 3 tuntia. Ei siis mitään paistettua! Enkä inahtanut sohvalta liikunnan riemuihin :)
    Tsemppiä minultakin, peukut on pystyssä!

    VastaaPoista
  3. Aili, kerro lisää! Olen pelkkänä korvana :) Kiinnostaa kovasti kaikki mikä liittyy syömiseen ja laihduttamiseen.....

    VastaaPoista
  4. 1. Eihän Salix voi laihduttaa kun ei ole tarvetta! Mielikuvissani olet noin 40v., 165-170/60-65 tummatukkainen nainen, jonka ei tarvitse laihduttaa. Älä riko lumousta!
    2. Olen itse pari kertaa pudottanut painoa 10 - 16 kg neljässä kuukaudessa. Juju on siinä, ettei saa syödä liikaa energiaa eli kilojouleja tai kilokaloreita. Liikuntaa ei pysty niin paljoa lisäämään, että sillä paino lähtisi. Ongelma on siinä, että en voi sanoa vaimolle, ettet tänään enää saa ruokaa. Normi täynnä! Homma on pyrittävä hoitamaan jotenkin muuten. Tuo vhh on ihan hyvä. Olin ajatellut sen osittaista käyttöön ottoa itsekin.

    VastaaPoista
  5. 1) Voihan iskä sentän, nyt löin pääni....kun nauroin niin että kaaduin tuolista!!! Valitan, mutta palautan sinut maan pinnalle :D Ikä meni aika oikein (+vielä pikkasen), hiukset on tosiaan vielä aika tummat, vaalenee kyllä koko ajan :D ja kiloja on valitettavasti nykyään yhtä paljon kun vaimollasi ja pituutta 3 cm vähemmän :) Kiitos kumminkin, lumous oli ihan mukava!
    2) Käytän kans vhh silleen osittain ja järkevästi...hauskasti kyllä miehet (ukko + juniori) tykkää tästä rasvaisesta ruuasta.

    VastaaPoista
  6. Niin :think: jäin vielä miettimään...että kun kerran Iskä on noin selvännäkijä. NIin minkä pituiset nuo mun hiukset on? :D

    VastaaPoista
  7. Meillä Juniori on pienestä pitäen ollut perheen suurin rasvan inhoaja. Ei syö edes kaupan pyttipannua. Minun tekemäni kelpaa vähärasvaisuutensa takia juuri ja juuri.

    Hiukset himpun korvien alapuolelle, muttei kuitenkaan hartioille saakka. Vähän taipuisat, siis eivät suorat. Epämääräinen jakaus oikealla.

    Tämä mielikuvien rakentaminen on perua ajoilta, jolloin myin kukkia kukkakaupoille ja tukkuliikkeille puhelimella. Kerro vielä kuinka lähelle meni. Valokuvat s-postiin, kiitos.

    VastaaPoista
  8. Nyt meni kyllä hiukan huti :)
    Pituutta on noin 55-60 cm ja jakaus keskellä :)

    Minä juttelen päivisin paljon puhelimessa ja usein samojen henkilöitten kanssa. On aina sitten hauskaa jos sattuu tapaamaan näitä virtuaali henkilöitä ja todeta miten paljon meni väärin :)

    Oiskohan blogissani kuvaa minusta??? En tarkkan muista, mutta en usko. Koska usein miten käy niin että kamera halkeaa kun minä olen sen edessä :D

    VastaaPoista
  9. Tiivistelmä Aili Inkelin dieetistä:

    Mun painonpudotus sujui ihan omilla resepteillä sattumalta. Söin semmoset 7 kk pelkkiä keittoja ja ruisleipää. Keitoissa oli kaameasti tavaraa ja 5 litran kattilani itki monesti reunojaan. Mutta ne olivat siis keittoja eivätkä muhennoksia tms. mössöjä, nestettä runsaasti. Juureksia tolkuttomasti laidasta laitaan, sipulia ja paprikaa hillittömästi, kaalia tietysti kun siitä tykkään (mutta ei läheskään aina) ja sekaan aina jotain lihaa tai kanaa tai kalaa. Kaikki raakana keittoon, ei pannun kautta. Ei makaronia eikä pottuja. Vaasan ruispaloja 6 kpl/pvä - siis yksittäisiä paloja - päällä AINA sipaisu Kultarypsiä, viipale juustoa ja paksusti graavilohta. Norjan pussilohi oli siihen aikaan tosi edullista ja graavasin sen itse. Paino tippui tasaista vauhtia kaikkiaan 17 kg.Max ruokailuväli oli 3 tuntia eikä ikinä ollut nälkä. Enkä noussut sohvalta mihinkään!!

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.