maanantai 23. toukokuuta 2011

Broilerimunakas

Hain Äiskän tänään kotiin. Elämä on palannut normaaleihin uomiinsa. Kuluneen kahden viikon paras juttu oli, että taisin päästä eroon nikotiinivalmisteista. Lopetin nimittäin Äiskän pyynnöstä vuosi sitten vappuna tupakan polton. Juniorin kanssa oli tuossa talvella kuitenkin sen verran hankalat ajat, että tietoisesti koukutin itseni nikotiinitabletteihin. Reilu kuukausi sitten muutin tableteista nikotiinipurukumiin, sillä en ole koskaan tykännyt purkan jauhamisesta. Käy leukoihin. No nyt sitten oli viikko sitten lauantaina sen verran paha krapula, etten uskaltanut laittaa edes purukumia suuhun. Kun sitten oli yksi päivä pärjäilty ilman, alkoi se siitä sitten sujumaan. Nyt ei tarvitse mitään. On hyvä ja puhdas olo.

Talvella söimme afrikkalaista banaanimunakasta. Juniori totesi, että kuule Iskä, jos banaanit korvaisi broilerilla, niin sekin voisi olla tosi hyvää. Tänään sitten kokeiltiin.

Ainekset, neljälle

6 munaa
2 tl suolaa
2 tl currya
2 silputtua sipulia
3 lohkottua tomaattia
2 vihreää paprikaa kuutioituna
300 g broilerisuikaleita
öljyä

Kuullota sipulit, paprika ja tomaatit pannulla öljyssä. Kun alkavat olla lähes valmiit, lisää broilerisuikaleet. Paista kunnes broileri on kypsynyt ja tomaatit hajonneet. Lisää curry ja suola. Sekoita hyvin. Riko munat, lisää puoli desiä vettä ja vatkaa sekaisin. Kaada pannulle kasvisten ja broilerin suikaleiden päälle. Kypsennä normaalin munakkaan tapaan pienellä teholla.

4 - 0 hyvää, Äiskän asteikolla 3.

3 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! Paatuneena nikotinistina nostan hattua korkealle.
    Resepti helpotti huomattavasti huomisen eväsongelmaani, broisku vain vaihtuu punaiseen lenkkiin, eli eikun pannun ääreen nyt!

    VastaaPoista
  2. Kokeilin Pietarin reissulla sikaria. Pahaa oli. Oikeasti. Suosittelen yrittämään vaikka Champixin voimalla.

    VastaaPoista
  3. Olen aina inhonnut kaikenkokoisia sikareita, en edes voi olla samassa tilassa sikarin savun kanssa. Jotain rajoitteita siis sen(kin) suhteen. Vieroituslääkkeistä ollaan montaa mieltä. Myrkkyjä kaikki tyynni, sekä tupakat että pillerit :D Tsemppiä sulle edelleenkin asiassa!
    Munakas on lautasella vähän eri versiona kuin reseptisi, mutta hyvää on! Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että lehtiselleri voittaa saippuaisen korianterin mennentullen ja palatessa!!

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.