perjantai 4. maaliskuuta 2011

Tonnikalapastaa ja viikon ruokalista

Kaksi juttua on tosi vaikeita vakiinnuttaa ruokapöytään. Kala ja sienet. Etenkin lapset tahtovat vierastaa molempia. Tämän viikon listaan yritin ujuttaa molempia. Sunnuntaina värkkään lihapullia, joihin aion murentaa mukaan mustatorvisieniä. Saa nähdä, kuinka käyvät kaupaksi. Kala on hieman helpompi. Menee kyllä kaupaksi, kunhan vain huolella valmistaa. Tänään on listalla itse asiassa yksi lasten suosikeista eli tonnikalapasta. Tonnikalapastaa voi kait tehdä aika monella eri ohjeella. Tämäkin on varmasti jostakin kopioitu. On kuitenkin yksi niistä harvoista jutuista, jotka osaan tehdä niin sanotusti ulkomuistista.

Ainekset (5-6 annosta)


iso sipuli
loraus öljy
2 pikkupurkkia tonnikalaa vedessä
400 g tomaattimurskaa
2 rkl yrttimausteseosta
2 kalaliemikuutiota 
1,5 dl vettä
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 rkl kuivattua tilliä

6 dl makaronia (ohjeissa aina sanotaan makaronit grammoissa! Hitsi minä en ainakaan omista vaakaa, millä mittailla makoronien painoa. Parempi opetella annostelemaan desilitroissa.)

Laita makaronit kiehumaan. Kuullota silputtu sipuli öljyssä. Lisää tonnikala, josta on vedet valuteltu pois. Samoin tomaattimurska ja yrttimausteet. Laita vesi kuppiin ja liemikuutiot sekaan. Minuutiksi mikroon, jonka jälkeen pannulle tonnikalan ja muiden mössöjen kaveriksi. Sotke vähän. Keitä 10 minuuttia pienellä tulella. Lisää tuorejuusto ja sotke/sulattele se tasaisesti kastikkeeseen.  Lisää vielä tilli.

Tässä vaiheessa makaronitkin alkavat olla kypsiä. Valuta niistä vesi. Kaada pannulta tonnikalakastike makaronien päälle (niin tietysti ne makaronit sieltä siivilästä ensiksi kattilaan) ja sotke. Sitten ei muuta kuin syömään. Jos tykkää mausteisemmasta, kannattaa kokeilla Sarin reseptiä, joka aukeaa linkistä.

Niin se viikon ruokalistakin piti taas tuumailla. Tämmöinenhän siitä tuli:

Sunnuntai              Lihapullia ja perunamuussia
Maanantai             Ugali ja lihaa kookos-pinaatti-kastikkeessa
Tiistai                    Uunikala ja tattaria
Keskiviikko          Porkkanaomenawokki
Torstai                  Linssipata
Perjantai               Yrttipastaa ja salamia


Tämän kuun ostokset mukaan lukien kaikki pesuaineet yms. vessapaperit on tullut maksamaan 95 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.