keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Jauhelihaperunalaatikkoa

Elämä on ihmeellistä. Tänään Jaska, vanha soittajakaveri, soitteli vähän ennen ruokatuntia. Jaskin on nykyään jo kuudetta kymppiä käyvä perheenisä, ja kokkaa vähintään yhtä hyvin kuin soittaa/-ti. Oltiin lukiossa samalla luokalla. No Jaska kuitenkin soitti ja kysyi, että tulenko maistelemaan ruokatunnilla afrikkalaisia sambusa piiraita. Minä tietysti heti googlettamaan puhelun aikana. Sambuca näyttää hyvältä, vaikka googel väittikin sitä italiaiseksi. Ja sitten se hauska sattuma: minulla eväänä eilisen jugurttitiikerin jämät. Ehdotin, että pidettäisiin afrikkalaiset lounasnyyttärit. Eikun tuumasta toimeen ja minä kävelemään 200 metriä Jaskan työpaikalle. Sambusa oli tosiaan afrikkalainen piirakka ja sattui hyvin tiikerin kaveriksi. Ja hyvän makuista - kokeillaan keväämmällä Iskän keittiössä. Niin ja se italialainen drinkki on sambuca, c:llä. Hauska yhteensattuma sinänsä, että vanhalle ukolle sattui Afrikka-päivä yhtä aikaa.


Illalla sitten kokkasin jauhelihaperunalaatikkoa


Ainekset, viidelle

10 keskikokoista perunaa
450 g naudan jauhelihaa
1 purjo
5 tomaattia
6 dl maitoa
3 munaa
2+2 tl suolaa
2 rkl soijaa
mustapippuria

Suikaloi perunat ja sotke ne kulhoon 2 teelusikallisen suolaa kanssa. Jätä vartiksi suolautumaan. Laita uuni lämpiämään 180 asteiseksi. Kypsennä jauheliha ja purjo paistinpannulla. Mausta soijalla ja mustapippurilla. Kaada perunakulhon pohjalle  kertynyt vesi pois. Kumoa perunat jauheliha-purjo-seoksen sekaan. Sekoita hyvin. Siirrä puolet seoksest voideltuun uunivuokaan. Viipaloi puolet tomaateista seoksen päälle. Sitten loppu peruna-jauheliha-purjo-seos vuokaa ja pinnalle vielä loput tomaatit viipaleina. Valmista munista, maidosta ja 2 teelusikallisesta suolaa munamaito, jonka kumoat vuokaan. Ja vuoka 45 minuutiksi uuniin.


Hyvää ruokaa äänin 4 - 0, Äiskän asteikolla 3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.