keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Porkkanahöystö ja bratwurstia

Ja taas löytyi ruoka, mihin voi sotkea bratwursteja. Kysymys ei ole siitä, että olisin joku ihmeen bratwurst tai Saksa-fani. Kysymys on siitä, että en tykkää huonosta makkarasta, joka on enimmäkseen jauhoja ja lisäaineita. Silti tykkään makkarasta ruuanlaitossa. Se on niin helppoa ja kätevää. Ja sattuu nyt vain olemaan sillä tavalla, että Lidlin makkaroissa ja eritysesti bratwursteissa on hinta-laatu-suhde kohdallaan.

Ainekset (ja tämä juttu riittää vain neljälle)

100 g kevätsipulia
500 g porkkanoita
2 keskikokoista omenaa
loraus öljyä
2 - 4 rkl Thai Sweet chilikastiketta
350 g A-luokan makkaraa

Kuori porkkanat ja vuole niistä kuorimaveitsellä ohuita lastuja. Tämä kannattaa tehdä ihan ensimmäiseksi, sillä vie vähän aikaa. Kuumenna öljy pannulla ja lisää porkkanat. Pyörittele niitä lastalla aina silloin tällöin ja samalla kuori omenat ja pilko ne palasiksi, jotka lisäät pannulle. Pätki kevätsipuli silpuksi ja lisää pannulle. Pyörittele kasviksia aina välillä. Pilko makkarat ja paista toisella pannulla kunnes vähän ruskistuvat. Kun porkkanapannun kasvikset ovat juuri ja juuri kypsyneet, lisää makkara mukaan. Mausta chilikastikkeella ja tarjoile. 

Muut ei meillä oikein tykänneet, mutta minusta oli siinä määrin hyvää, että tulee kyllä tehtyä toistekin.

Kuukauden ruokamenot tähän mennessä 190 euroa. Appiukko kävi kylässä ja piti käydä pullaa ja piparia hakemassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.