maanantai 21. maaliskuuta 2011

Currybanaanit ja riisiä

Epe näki 25 vuotta sitten unessa karvanaamaisen ukon. Syöksyi aamulla kirjastoon, jossa löyti kirjasta unessa näkemänsä kuvan. Papua-Uuden Guinean alueen heimopäällikkö. Epe kesketti opiskelut pariksi vuotta ja matkusti niiltä jalansijoiltaan Papuaan. Eleli heimon jäsenenä ja tutustui banaaneihin. Kuulin joskus sitten juttuja, kuinka banaanilla voi olla 28 erilaista nimitystä riippuen muodosta, kypsyysasteesta, käyttötarkoituksesta jne. Siitä asti olen ihmetellyt miksi meillä Suomessa banaania käytetään niin vähän ruuanlaitossa. Eihän se ole edes perunaa kummoisempaa hinnaltaankaan. No, nyt kun sain noita Saken vanhoja afrikkalaisia reseptikortteja, niin olen päässyt kokeilemaan. Kyllä tosi on näin, että syökää enemmän banaaneja ruuaksi laitettuna. Niin: ja terkkuja Epelle.

Ainekset, riittä juuri hyvin neljälle

6 isoa banaania, ei liian kypsiä
50 g voita
1 kukkurallinen rkl currya
4 dl kookosmaitoa
2 tl Worchestershire kastiketta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
2 rikottua munaa
riisiä

Sulata voi pannulla, lisää curry. Pilko kuoritut banaanit sopivan mittaisina pätkinä pannulle. Paista kunnes alkavat lievästi ruskistua. Varo kuitenkin hajottamasta banaaneja käännellessäsi. Kun banaanit ovat vaalean ruskeita, poista ne pannulta. Lisää pannulle kookosmaito ja Worchestershire-kastike, suola ja pippuri. Sotke. Hauduta 15 - 20 minuuttia. Vatkaa munat. Lisää vatkattujen munien sekaan kaksi ruokalusikallista kookosmaitokastiketta koko ajan jatkaen vatkaamista. Kaada muna pannulle ja sekoita hyvin. Kuumenna sen verran, että kastike sakenee. Lisää banaanit kastikkeeseen ja anna hautua hetki vaikkapa kannen alla, että banaanit lämpenevät uudelleen.


Ja tietysti tässä välillä olet keittänyt riisiä neljälle ilman eri ohjeita. :)

Äiskän asteikolla vaihteeksi 2. Yleinen arvio 4 - 0 hyvää ruokaa.

2 kommenttia:

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.