torstai 15. maaliskuuta 2012

Tekstiviestillä kylässä (DDR)

"Terve! Kuis kulkee? Oletko töissä vai oletko taas aloittanut opiskelut? Minä olen Joensuussa kaverin luona käymässä, 150 metriä teiltä. Hiihtolomalla koko viikon. Hiihtäminenkin maistuu taas hyvältä, lopetin tupakoinninkin! Sano myös Äiskälle terveisiä! :)"

No voi hitto! Kovastihan minä tuosta ilahduinkin. Kaveri ajoi 145 kilometriä laittaakseen naapurikorttelista minulle tekstarin. Sellaisia ne kaverit ovat. Tänään kuitenkin tulee vanha ystävä jo 20 vuoden takaa Pietarista kylään. Sen verran olen vanhalta äidiltäni oppinut, että suunnittelu ja valmistelu tuo aikaa. Huomenna syödään perunoita ja karjalanpaistia, jälkiruokana mämmiä. Paisti on jo valmis. Lauantainan sitten Sergein herkkua: suomalaista lammaskaalia, joka sekin on jo valmiina kattilassa. Ei tarvitse muuta kuin ajan koittaessa lämmittää.

Tänään nautimme DDR-tyyliin valmistettua 

risottoa paprikakanan kera

500 g broilerisuikaleita (ddr-resepti sanoi 1 kana)
öljyä
keittojuureksia (ja nämä ne perhanat unohtuivat minulta kokonaan pois)
1/4 l kanalientä
lasillinen maitoa tai kermaa
1 tl paprikajauhetta
suolaa
250 g risottoriisiä
50 g voita tai 30 g öljyä
puolikas sipuli silputtuna hienoksi
1 rkl vehnäjauhoja

Pyöräytä kuumalla paistinpannulla öljyssä broilerisuikaleiden pinta kiinni. Lisää kanaliemi ja anna kiehua pienellä teholla. Ja tähän vaiheeseen olisi voinut lisätä ne keittojuurekset. Sekoita maitoon paprika, suola ja vehnäjauhot. Lisää seos kanan kaveriksi pannulle. Jätä kiehumaan kasaan. 

Kuullota 50 grammassa sulatettua voita sipulimurska ja riisit. Kun riisit joko muuttuvat kuultaviksi tai alkavat tarttua kattilanpohjaan kiinni, lisää 3/4 litraa kiehuvaa vettä. Keitä riisit pehmeiksi. Lisää broilerikastike riisin joukkoon, kun riisi alkaa olla kypsää. Tarjoile.

Päälle voi ripotella juustoraastetta ja tomaattisalaatti sattuu hyvin lisukkeeksi. Kuvaa en ottanut, kun oli niin vaisun näköinen. 

Äänin 7 - 0 hyvää. Äiskän asteikolla kakkonen.

Reseptin lähde: Ute Scheffler, Alles Soljanka oder wie? Das ultimative DDR-Kochbuch  1949 - 1989, Leipzig, 2000 

6 kommenttia:

  1. No ompas köpsä kaveri tuollainen joka moisen tekstarin laittaa :(
    Ruoka kuulostaa hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Tai sitten se kaveri halusi vain kutsun kylään, ei kehdannut tuppautua. :)

    VastaaPoista
  3. Hieno ohje ja varsinkin tuo kommentti jossa kerrottiin että jotakin unohtui pois:) ja ehkäpä senkin vuoksi että luin äkkiä että <piparkakkukana.. siis minulla on mitä ilmeisemmin lukitoivehäirövika:)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.