keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Böömiläinen olutliha (DDR)

On se vaan toisaalta jännää, miten erilaisia lapset ovat. Toisaalta taas aika rasittavaa. Vanhimmaisen kanssa ei ollut oikeastaan koskaan minkäänlaisia ongelmia. Marin kanssa on ollut. Asioista on puhuttu ja niistä on tullut seuraamuksensa. On tyttö tyynesti kärsinyt. Joskus ollaan huudettu ja riidelty, ilta oltu moksis ja aamulla aloitettu taas uusi elämä. Mutta Juniori, tämä kansakunnan toivo. Poika osaa vetää porot sieraimiin, kun asiasta moititaan. Ja olla sitten kolme neljä päivää kuin persuksiin ammuttu karhu. Vihainen ja kärttyisä. Ja yhteistyöhaluton. Luulisi olevan rankkaa tuollainen kärttyily.

Tarjolla tänään, 

böömiläinen olutliha

400 g sianlihasuikaleita
1 rkl paprikajauhetta
2 keskikokoista sipulia
öljyä
1 reilu tl kuminaa
1/3 l pils-tyylistä olutta
noin 50 g ruisleipää 
suolaa
mustapippurirouhetta

Kuullota hienoksi silputut sipulit paistinpannulla öljyssä. Lisää lihat ja paprika. Paista lihasta reilusti pinta umpeen. Lisää desi olutta ja kumina. Hauduta pienellä tulella kannen alla kunnes olut alkaa olla häipynyt. Leikkaa sillä aikaa leipä ihan pieniksi suikaleiksi (1-2 mm paksua silppua). Kun olut alkaa olla häipynyt pannulta, lisää loppu olut ja leipäsilppu. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduttele pienellä teholla vartin verran aina välillä hämmennellen, jotta saat leivän hajoamaan. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Minä laitoin teelusikallisen suolaa ja ehkä puolikkaa pippuria. Tarjoile keitetyn makaronin kera.


Tämä ruoka jakoi mielipiteet vahvasti kahtia. Minä ja Juniori tykättiin, Äiskä ja Mari eivät yhtään. Äiskän asteikolla viitonen.

Reseptin lähde: Ute Scheffler, Alles Soljanka oder wie? Das ultimative DDR-Kochbuch  1949 - 1989, Leipzig, 2000 

1 kommentti:

  1. Aika tuhti sapuska. Ei ihme, että mielipiteet jakautuivat. Selvästi miesten makuun hyvä.

    Vasta taas tuli Yle Teemalta asiallinen dokkari ihmisen aivoista. Etulohko kehittyy valmiiksi vasta n. 25-vuotiaana. Siinä on kuulemma kaikki harkinta- ja päättelykyky. Että silleen. Koita kestää.
    (Mulla se on vissiin vieläkin kehitysasteella.)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.