Eilen kotona. Ei kuumetta. Tänään töihin. Puolen päivän jälkeen työterveyden kautta kotiin. Ei kuumetta, mutta takki ihan tyhjä.
Illalla ruokana 50-luvulla DDR:ssä yleisesti syötyä
perunakeittoa
1 l vettä
8 keskikokoista perunaa
1 pss keittojuureksia
loraus öljyä
1 iso sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
2 kukkurallista tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua muskottia
Laita kuoritut ja paloitellut perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kun perunat alkavat pehmetä, lisää keittojuurekset. Kuullota sipuli paistinpannulla öljyssä ja lisää keittoon. Mausta paprikalla ja muskotilla. Sekoita vehnäjauhot noin desiin kylmää vettä ja lisää keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa.
Syötävää perusruokaa äänin 5 - 0. Äiskän asteikolla kolmonen ja ihan vähän päälle.
Ps. Alkuperäinen resepti käytti jotain itä-saksalaista juurespakettia, jossa juurekset ovat tuoreita. Ne keitetään perunoiden kanssa paloiteltuna. Poikkeuksen tekee joukkoon kuulunut mukulaselleri. Se keitetään kokonaisena ja otetaan pois keitosta, kun on kypsää. Halkaistaan kahtia. Toinen puoli murskataan siivilän läpi ja sekoitetaan kuullotetun sipulin kera sipulin kuullotuspannulla. Lisätään jauhot ja sekoitetaan. Kostukkeeksi lisätään kattilasta keitinvettä. Saadaan aikaiseksi sakea kastike, jolla sitten koko keitto suurustetaan. Toinen puoli sitten kuutioidaan ja paistetaan pannulla hienoksi hakatun tuoreen persiljan kera ja tarjoillaan keiton kaverina paahtoleivän päällä. En jaksanut hifistellä tätä jälkikirjoitusosaa, vaan oikaisin vähän.
Reseptin lähde: Ute Scheffler, Alles Soljanka oder wie? Das ultimative DDR-Kochbuch 1949 - 1989, Leipzig, 2000
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.