maanantai 11. huhtikuuta 2011

Pannaripizza frutti di mare

Viikko alkoi leppoisasti. Juniori lähti aamukasilta koulun oppilasvaihtoviikolle Petroskoihin. Huusholli tuntuu niin rauhalliselta, kun yksi 15-vuotias on pois kehistä. Jännä juttu sinänsä, sillä normaalisti tuntuu, että Juniori viettää suurimman osan ajastaan omassa huoneessaan. No, elämä on jänniä juttuja täynnä. Ja siinä mielessä rauhallinen olo, että tietää pojalle paikallisten ruokien maistuvan ainakin siinä määrin, ettei nälässä tarvitse olla. Joskus pari vuotta sitten joku kysyi Juniorilta, että minkälaista ruokaa se Iskä laittaa verrattuna siihen aikaan kun Äiskä vielä ruuat teki. Juniorilta tuli kuin apteekin hyllyltä kymppiplusan vastaus: No ihan hyvää, välillä on huonompia ja välillä parempia, mutta näitähän se pitää syödä tai muuten täällä tulee nälkä ellei itse halua tarttua kapustan varteen! Kyllä iskä iloitsi - kasvatus oli mennyt perille. Meillä ei tosiaankaan tarvitse paljoa valittaa ruuasta tai pääsee itse tekemään. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö saisi sanoa ruuan olevan pahaa, vaan sitä, että on ihan turhaa jäädä koko aterian ajaksi asiaa jauhamaan.

Ja kun leppoisasti aloitettiin, niin myös tämän päivän menu oli suunniteltu helpoksi. Hetken aikaa harkitsin ihan oikeata pizzaa, mutta sitten helppous vei voiton ja tuloksena oli taas pannukakkupizzaa. Tällä kertaa meren herkuilla.

4 - 8 annosta. Vähän sen mukaan miten iso nälkä syöjillä on.

POHJA:

1 litra maitoa
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 dl murskattuja mantelilastuja (sattuu jostakin syystä olemaan kaapissa hiton paljon noita mantelilastupussin jämiä, niin ajattelin niiden tällä tavalla vähenevän)
1 tl suolaa

Täyte

140 g tomaattipyreetä
oreganoa ja basilikaa uskalluksen mukaan
3 valkosipulin kynttä ohkasiksi siivuiksi leikattuna
1 tlk tonnikalahiutaleita öljyssä
ananaspaloja omassa liemessään purkki kaksi eli sen verran, että on tasasesti koko alalla
katkarapuja 100 - 200 g samalla periaatteella kuin ananastakin
vajaa 100 g sinihomejuustoa (Aura on paras) murusteltuna
vajaa 100 g juustoraastetta

1. Maito kulhoon ja munat sekaan. Vatkaa munat rikki. Lisää jauhot, mantelit ja suola. Vatkaa sekaisin. Siirrä sivuun. Puolen tunnin vetäytyminen tekee taikinalle hyvää. Sillä aikaa on hyvä nyhrätä muut vaiheet kasaan ja odottaa uunin lämpiäminen.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle isolle uunipellille. Paista aluksi 15 minuuttia 225-asteisessa uunissa. 3. Ota systeemi pois uunista ja levittele  pinnalle ensiksi tomaattipyree, sen päälle basilikaa ja oreganoa. Sitten tonnikalat, katkaravut, ananas ja sinihomejuusto. Ja lopuksi juustoraaste. Laita vielä 15 - 20 minuutiksi uuniin.



Äänin 3 - 0 hyvää, Äiskän asteikolla 2. Oma mielipiteeni on, että ei ole mitään isoa Italian herkkua, mutta helkkarin helppo, nopea ja halpa perusruoka. Suosittelen.

Laitoin lampaan paistin tänään viikoksi likoamaan marinadiin. Siitä myöhemmin lisää tarinaa.

2 kommenttia:

  1. Oletpa hyvissä ajoin liikkeellä ton lampaan kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Kun ajoissa lähteen, niin ehtii perille. Ei vaan oikeasti kyse on siitä, että Nisse tulee käymään viikon kuluttua, jolloin lammas valmistetaan. Pääsiäiseen olisi vähän liian pitkä aika. Sellainen 4 - 10 päivän marinointi on sopiva. Pääsiäiseksi touhutaan sitten jotakin helpompaa.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.