Tämmöisiä päiviä ei tarvitsisi olla. En tiedä mistä johtuu, mutta koko viikko on mennyt huonoilla unilla. Illalla vaan pyörityttää ensimmäisen tunnin puolitoista sängyssä, aamulla sitten silmät ristissä. Rakas tätini Pirkko Salonen (nimi ei muutettu) kuoli pari viikkoa sitten. Huomenna mennään häntä hautaamaan eli blogi ei päivity huomenna. Tänään sitten on käyty kaupassa, ostettu ruokaa ja Äiskälle mustia housuja, käyty saunassa, laitettu ruokaa, pesty pyykkiä, lyhensimpä tuossa Äiskän housutkin. Puuttuu enää, että olisi ollut pihassa vanha pyöreälamppuinen Lada, millä huomenna lähdetään liikkeelle. Ja pakkotilanne vaihtaa jakoketju ja kiristimet tuossa pihan sohjossa ja räntäsateessa!
No, kun kaikki kuitenkin yksi kerrallaan tuli tehtyä, oli myös aika ruuan laiton ja suunnittelun. Tänään söimme viritettyjä nuudeleita.
Ainekset, kuudelle
4 pikkupussia nuudeleita, ne esanssit voi heittää suoraan mäkeen
1 paprika
2 porkkanaa
1 dl kuorittuja maapähkinöitä
100 g köntti tuoretta inkivääriä
1 sipuli
4 isoa valkosipulinkynttä
1 tlk bambunversoja
öljyä
0,5 dl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl chambal oelek -chilitahnaa (muukin chilitahna kelpaa varmasti oikein hyvin.)
Kuori kasvikset ja silppua pieniksi. Inkivääri kannattaa raastaa. Kypsennä pannulla öljyssä. Silppua aina yksi laji kerrallaan ja laita kypsymään. Järjestys: porkkanat, sipuli, paprika, valkosipuli, bambunversot, inkivääri ja pähkinät. Lisää soija, hunaja, balsamiviinietikka ja chambal oelek. Kypsennä nuudelit vedessä ja valuta. Kun kasvikset kastikkeessa ovat kypsiä, sotke sekaan nuudelit. Tarjoile. Makua pyöristämään laita pöytään purkki ananasmurskaa.
Äänin 5 - 0 hyvää, Äiskän asteikolla 3 (kun laittoi ananasta, 5 ilman ananasta).
Seuraavan viikon ruokalistakin valmistui:
Lauantai syödään hautajaisissa
Sunnuntai suklaatipua ja riisiä
Maanantai pannukakkupizza frutti di mare
Tiistai karjalanpaisti ja perunat + iltapalaksi siideripäärynöitä ja jäätelöä
Keskiviikko täytetyt tortillat
Torstai perunalla täytetty jauhelihatorttu
Perjantai yksinkertainen borsh-keitto
Lauantai insinöörinlohta
Sunnuntai ortodoksimunkkien piilokanaa
Näillä yritetään taas viikko mennä.
Moikka taas!!
VastaaPoistaSiis ohjeet tohon insinöörin loheen (mieheni toi kotiin lohta) ja toi otodoksimunkkien piilokana kanssa .... katosos ei jaksa odottaa ensviikonloppuun asti. Lohta pitäis tänään laitta...
Ja kiitti näistä muista repsepteistä siis täällä kokeilaan niitä usein......mutta ne miehiset runebergin leivokset vei voiton (ja vielä HK-makkarasta...ei Ruotsalaisesta falu-korvista)
Ja kesää odotellessa ja muutama viikko suomessa (makkaraa syödessä) vaan päätimme tää kalakukkoa pitää tällä kertaa käydä ostamassa ja maistamassa ja kunnon vinku-juustoa lakka hillolla.
Hyvät viikonloput sinne vaikka teillä surullissa merkeissä....täällä aurinko paistaa ja kevät pitkällä (kohta voidaa omat kesäkurpitsat ja maissit kylvää)
Pääsette kohta grillaamaan. Jee!
VastaaPoista