maanantai 20. elokuuta 2012

Rauhallista

Olisivatkohan nuo meidän nuoret alkaneet vihdoin aikuistua. Kuukauden ajat on ollut niin rauhallista, että ei voi todeksi uskoa. Tänäänkin Juniori tuli koulusta ja on kestänyt koko illan kotona! No, minullehan tämä käy.

Tämänpäiväisen ruuan reseptin nappasin kirjasta "Lademannin uudet keittokirjat - Pastaruokia" (ISBN 951-630-023-5):

Tagliatellea pähkinäkermassa
(vähän minä sitä ohjetta muokkasin mieleisekseni) 

2 1/2 l vettä + 1 tl suolaa
250 g tagliatelle nauhaspagettia
200 g saksanpähkinöitä (aivopähkinöitä, kuten meillä sanotaan)
2 valkosipulin kynttä
1/2 dl oliiviöljyä
2 prk kermaviiliä

Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä lähes pehmeäksi eli al dente. Murskaa 3/4 pähkinöistä. Siivuta kuoritut valkosipulin kynnet ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy pannulla. Lisää murskatut pähkinät ja valkosipulisiivut pannulle. Paista koko ajan käännellen hetkinen. Kun spagetti on valmis, valuta se lävikössä. Ota paistinpannu levyltä ja anna jäähtyä pikku hetkinen. Lisää kermaviili pannulle. Sekoita. Kaada spagetti kulhoon ja kermaviili-pähkinäkastike päälle. Sekoita ja tarjoile.



Tasapeli 2-2. Äiskä ja Juniori tykkäsivät, minä ja Mari emme. Äiskän asteikolla kakkosluokan ruokaa.

4 kommenttia:

  1. On kyllä kiva tunne, kun lapset, ne isot, pitkäkoipiset ja vähän partahaivenia kasvattavat, tulevat suoraan koulusta kotiin ja kysyvät, että äiti, mitä herkkua me syödään tänään:)

    Vastapainona on tietty ne päivät, jolloin heitä ei kuulu tai jos kuuluu, vastaus on: joo joo, tuun ihan kohta ja se kohta on 8 tunnin päässä.

    VastaaPoista
  2. Menipäs taas jännästi sapuska-arvostelut. Ihan selvästi teidän perheessä on kahtiajako makuaistin suhteen, monesti ennenkin se on jakaantunut näin. Mutta hyvä, kun sen tietää. Minä en olisi tainnut edes haistaa moista yhdistelmää :/ En nääs tykkää pähkinöistä, mutta sehän on oma ongelmani se.

    VastaaPoista
  3. ¿Missä kuvat uudesta pyörästä?

    VastaaPoista
  4. Kuva löytyy "Konepyöräilyä" sivun alalaidasta. Vasemmalla vanha pyörä uusinen omistajineen, ja oikealla minä uuden pyörän kanssa.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.